Evinizde HomePod Mini varsa onu kovanın yanına koyarak yaklaşık sıcaklık takibi yapabilirsiniz. İçerisinde sıcaklık ve nem sensörü var. Apple cihazlarda Home uygulamasında görebiliyorsunuz. Ani sıcaklık değişimlerinde takibi kolaylaştırır diye düşünüyorum.
Bende strafor kutumun içine eski bir telefon koydum, bebek kamerası programı ile izleyebiliyorum. Hatta uygulama üzerinden resimde görüldüğü gibi flash açarak bakılabiliyor, sonrasında da flash ı kapatıyorum.
Merhabalar, ben de şu an fermenter soğutma çantası ve buz aküleriyle sabit sıcaklıkta tutmaya çalışıyorum ama çantayı kapatınca buz kasetlerinin fermentere temas ettiğini gördüm bunun bira için bir zararı olur mu sizce?
Buzların fermentere temasının tavsiye edilmediğini biryerlerde okumuştum,nedeni ise temas olan bölgedeki mayaların çalışmayı durdurabileceğiydi sanırım,eğer buzlukla fermenter arasında boşluk sağlanamıyorsa araya bir bez konulması tavsiye ediliyordu…
Ben çok birşey olacağını sanmıyorum, ama yinede değerli ürünümüz için araya bir bez koyabiliriz ![]()
Cevabınız için teşekkür ederim. Hemen bir bez yerleştireyim.
Bildiğimiz karton kutunun içini silikon tabancası yardımıyla 5mm şilte-kapron ile kapladım, kapak olarakta 3mm şilte kullanıyorum yumuşaklığından dolayı kenarlarını kolayca lastikle kapatabiliyorum, hava kilidini dışarıda bıraktım, termometre kablosunuda kovanın ortasına yapıştırdım, bu şekilde sıvının sıcaklığını hatasız okuyabiliyorum
Sıcak havalarda (30-35c) 1 adet 1.5 LT buzlu su şişesiyle 23 LT mayşeyi 12-14 saat 19-22 arasında rahatlıkla tutabiliyorum
Buda 19LT lik su damacanası için yaptığım çalışma, bunda sadece 3mm şilte kullandım iç ve dıştan kaplama yaptım,fazlasıyla yeterli geldi,
Yapmak isteyen arkadaşlara kesinlikle 3mm şilte öneririm, 5mm kırılgan yapıda olduğu için çok uğraştırıyor, 3mm ise hamur kıvamımda, çok basitce kaplama yapılabiliyor ve sağladığı yalıtım gayet tatminkar, istenirse sıcaklık rahatlıkla 10C ye bile düşğrülebilir