Ev Yapımı Birada Tortu

Ilk birami yaptim. Tadindan gayet memnunum. Fakat biranin yarisini bardaga dokup ictikten sonra kalan yarisini dikkatlice bardaga dokerken tortu karisiyor. Bu tortu ciddi anlamda biraya eksilik tadi veriyor. Bu tortunun karismasini engellemek icin pratik yol var midir?

Eksiklik tadı derken ne demek istediniz acaba?
Eksik olan nedir?
Tortuyu eklediğinizde düzelmiyor mu?

eksik degil ekşi demek istedim ingilizce klavyenin kusuru oldu. Birada ictigim ilk bardak on numara tad veriyor. 2. bardagi koyarken tortunun dibinde kalmasi icin caba gosterdigim halde tortunun bir kismi bardaga gecince ekşi meyvemsi bir tad olusuyor. Bunu cok basit bir bicimde suzgecten gecirsem mi diye dusundum ama once size sorayim dedim.

Daha önce hiç duymadım bahsettiğiniz türden bir uygulama.
Biranızı yavaş yavaş, dikkatlice ve bir seferde bardağa alırsanız sorun ortadan kalkar.
Tortu nedeniyle ekşilik oluşması da daha önce denk geldiğim bir şikayet değil, bence siz bu konuyu kafanıza takmışsınız biraz.
Bardağa daha dikkatli almak haricinde, daha pratik bir çözümü yok ne yazık ki.

2 Beğeni

Fermantasyonun 23-35 derece araliginda gerceklesmis olmasi bu tadin olusmasinda rol oynamis olabilir mi? Cunku normalde ictigim biraya gore meyvemsi, eksi bir tat birakiyor. Cok rahatsiz etmese de olmamasini yeglerim bu tadin.

Fermentasyonun derecesi 23-25 eğer buğday Belçika veya saison değilse maya bu dereceler yüksek ve evet yeşil elmamsı ekşi tatlar olabilir ama bunun bardağa karışan mayayla ilgisi olmaz, @anon79215167 nun dediği gibi bardağa tek seferde dipteki mayayı şişede karıştırmayacak şekilde koyarsanız tortu mevzusu çözülür bir de içmeden iki önce dolaba alın şişeleri

2 Beğeni