Elde bir miktar boş ve yakında dolmayacak fıçı olunca, ben bunları ne yapabilirim diye düşünmeye başladım.
Kedi evi denedim, yetmediler, @magunay geldiğinde dans eserken kullansın diye üst üste dizmeye çalıştım, o da yeterince sağlam olmadı.
Bu noktada aklıma gelen başka gazlı içecekler yapmak oldu. İnternette biraz gezince ice tea, gazoz, kombucha, ev yapımı kola gibi içeceklerin gazlı servisi için de pek çok kişinin kullandığını gördüm. Hatta şarap, ve hatta hatta gazlı su için bile kullananlar vardı.
Şu ana kadar iki ayrı tarif denedim. Bu başlık, fıçıda servis ettiğimiz farklı lezzetler için olsun. Tariflerimizi paylaşalım ufkumuz açılsın.
Şu an önümde duran ve büyük keyifle tükettiğim bu gazozun en zayıf tarafı yeterince şekerli olmayışı. Ben şekerden olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum ve 15 litrelik bu tarifte sadece 400 gram şeker kullandım ve az oldu.
Neyse… Malzemelerimiz şöyle:
15 litre su
240 gr taze zencefil
3 limon
3 misket limonu
1 portakal
1,5 nar
Öncelikle bütün malzemeleri güzelce yıkadım.
Zencefili soymadan, kabuğuyla birlikte kullanacağım için yıkama işine özen gösterdim.
Sonra tüm malzemeyi büyükçe bir tencereye doldurup kaynama sıcaklığına dek ısıtıp öylece soğumaya bıraktım. Şekeri de bu aşamada ekleyip erimesini sağladım.
Nar suyu nedeniyle hafif bir burukluk var.
Şeker yeterli değil.
Köpük kalıcı olmuyor.
İçerken gazı azalıyor.
Zencefil biraz azaltılabilir.
Bütün bunlar bana yardım eden pek çok dostum sayesinde mümkün oldu. Gerek malzeme hediye eden, gerek yol gösteren, gerekse de bitmek tükenmek bilmez sorularıma bıkmadan usanmadan yanıt veren tüm dostlarıma müteşekkir olduğumu ifade etmek isterim.
Valla çok emin değilim açıkçası.
İnternette değişik tarifler ararken ev yapımı kola tarifi gördüm mesela, 2-3 kilo kullanmıştı 5 litre için.
Bence şekerle olacak iş değil, bir dahakine Stevia tatlandırıcı denemeyi planlıyorum.