Gazsız Malt İçeceği

pH’ı düşürmek için tuz kullanmanın lezzete etkisiyle belirlenen bir sınırı var. Daha etkin yöntem asit kullanmak. Ben yapacak olsam elimde bulunduğu için fosforik asit kullanırım. Ama onun da kullanılabilecek üst sınırını araştırırım.

pH metre varsa limon, yoksa kabaca hesaplama yöntemiyle sitrik asit (limon tuzu) de kullanılabilir diye düşünürüm.

Ben geçenlerde bunun kaynatmasını yaptım. Not olarak eklemek gerekirse ;

• Ya 7 ibu fazla geldi ya da eklediğim portakal kabukları (sarı kısımlar rende) ekstra burukluk yarattı.
  • Tatlılık öyle beklediğim kadar ön planda olmadı.Sanki yoğunluk biraz daha yüksek tutulabilir.
  • Portakal kabukları çok hoş bir koku veriyor fakat tadına etkisi çok az.
  • Daha az koyu renk malt kullanmam gerekirdi. Bir dahakine sadece pale malttan denenebilir.
  • 2 şişe ayırıp hızlıca soğuttum ve içine instant maya koyup kapakladım. Bakalım bunlar 2 hafta sonra neye benzeyecek :slight_smile:
  • Kavanoz diplerinde oldukça fazla tortu birikiyor. Bunları aktarmadan önce ince bezle süzmek iyi olabilirdi.

TT#8 Malt içeceği

75% efficiency

Batch Volume: 4.5 L

Boil Time: 30 min

Vitals

Original Gravity: 1.052

IBU (Tinseth): 7

Color: 33 EBC

Mash

Temperature — 44 °C20 min

Temperature — 68 °C30 min

Temperature — 75 °C15 min

Malts (1.05 kg)

500 g (47.6%) — Pale Malt 2-Row — Grain — 5 EBC

300 g (28.6%) — Pale Ale Malt — Grain — 6 EBC

150 g (14.3%) — Biscuit — Grain — 81 EBC

100 g (9.5%) — Caramel/Crystal Malt — Grain — 280 EBC

Hops (4 g)

4 g (7 IBU) — Challenger 7.5% — Boil — 15 min

Miscs

10 g — Orange Peel, Bitter — Boil15 min

5 Beğeni

bir şişenin içindeki tüm sıvı takribi 3 saniyede tezgaha nasıl boşalır onu öğrenmiş oldum. :face_with_head_bandage:

1 Beğeni

Neden maya koyduğunuzu pek anlayamadım, yola çıkarken gazsız bir içecek istiyordunuz çünkü :thinking:

yok sadece 2 şişe dolduracak kadar ayırıp böyle bir fantezi yaptım. diğerlerinin hepsi gazsız.

1 Beğeni