Hazır Mayşe Hüsranı

Tahmin ettim ama nezaketen söylemedim.

Benim ki de ev yapımı. Yıllar önce köklü sitelerden birinden hazır torba almıştım. Çok kötü çıkmıştı.

Evde 2-3 farklı torba denedim. Şu an kullandığım fena değil ama daha iyi olabilir diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Torbası fena değil ama dikiş yerlerinden kaçırma yapıyor. Birde torbanın büzme yerlerinin temizlenmesi zor oluyor. Şimdi Kediköyden sipariş ettim. Dikiş yerlerine destek şeritleri atmışlar. Sonuca göre yazarım.

1 Beğeni

Hazkat firmasını firma olmadan bile önce tanırım. Doğukan arkadaştır sahibi… Bilgili ve ilgili bir arkadaştır eskiden bire bir yazışmalarım da olurdu… Sonra firma sürecine girdi. Bir ara hitit malt ile ortak çalışması vardı yanlış hatırlamıyorsam. Hitit malttan 5lt lik kitleri aldık ilk çıktığında almıştık ben dahil alan bir çok arkadaş döktü içemedik maalesef. Sonra ne oldu düzeldimi bilmiyorum. Başlangıç da ki ilk alışverişim kötü olunca bir daha bir şey almadım. Genelde bu firmadan tt yapan arkadaşlar malt alıyorlar… (Tabi anlattıklarımın hazkat ile bir alakası yok) her iki firma da Ankara da zaten. Her şeyi bilen adam kanalı vardır firma olmadan önce bile vardı zaten. Hazkat ile aynı kişi… İmkanınız varsa TT ile başlayın bence…

2 Beğeni

Ben de evde bira yapma olayına Hazkat ile başladım. Hiçbirşey bilmeyen biri olarak ilk Biraburada’nın tam tahıl videosunu izlemiştim. Evde bira yapımı başlığı ile anlattığı videoda hep profesyonel ekipmanlar kullanıyordu, bi gözüm korktu ki anlatamam o zaman da tam ötv zammı gelmişti market biralarına dedim herhalde ben alkolü bırakıyorum. Bu yaşa kadar içtiğimize sayalım. :smiley:
Sonra Hazkat’ın youtube videolarına denk geldim. Adam evinin mutfağında çekim yapmış.
O’nun sayesinde evde 5 litre pişirmeye başladım, evdeki aşure tenceresiyle. :smiley:
Doğukan arkadaş olmasaydı ben bugün bu sitede olmazdım. O yüzden bi vefa borcum var arkadaşa. Tam tahıl candır.

1 Beğeni

Sadece bira tarifleri değil sucuk yapımından kaşar yapımına birçok yemek ve kokteyl terfine kadar ne ararsan var. Evde yemek yapan birisi olmasa yumurta bile kırmayı beceremeyen ben kendilerinin sayesinde aşçı olacak kıvama geldim. Değeri bilinmesi gereken birisi.

1 Beğeni