Reçetenin oluşturumlasında Chatgpt destek aldım. Su profili konusunda biraz çuvalladı onu da biraburada.com sayfasındaki tablodan beraber çözdük. (yapay zeka)
Yorumlarınızı bekliyorum. Afiyet olsun .Teşekkürler
Irish red için maris otter baz olarak doğru seçim. Buna biraz kristal malt ve rosted barley koymak yeterli aslında. En azından sizin reçetede carafayı çıkarıp rosted barley kullanmak daha güzel olur gibi. Bu şekliyle de olur ama Irish Red denince akla direkt rosted barley geliyor. Şerbetçiotu seçimi gayet doğru. Şimdiden elinize sağlık.
Katkınız için teşekkür ederim. Aslında Roasted Barley (Kavrulmuş Arpa) adı altında
malt satan bir yer bulamadım. Carafa Special Type I Buna alternatif olabileceğini düşündüğüm bir malt oldu.
Carafa Special Type I
" Özellik: Klasik roasted maltlardan farklı olarak dehusked (kabuksuz) bir malttır. Yani, arpanın dış kabuğu çıkarıldıktan sonra kavrulur. Bu işlem, aşırı yanık veya acı tatları azaltırken, pürüzsüz ve dengeli bir kavruk karakter sağlar." bu bilgi yeterli geldi.
@Durul Aslında sizin de dediğinizgibi Amber malt çok aradım. Amber malt mevcut satıcıların stoğunda bulunmuyor. Başka bir reçete için çok önemli bir seçim olacaktı. Sanırım Malt tecrübemi geliştirmek için çokca kaynatma yapmam gerekiyor. Maltlar arasındaki farklılığı ve benzerliği anlayabileceğimiz bir liste harika olurdu. yorumlarınız için teşekkürler
reçete ile ilgili yeni soruya verdiği cevap ilginç oldu
Alternatif Maltlar
Crystal 40L-60L (daha klasik Amerikan versiyonu)
Carared (Irish Red Ale için özel geliştirilmiş, daha tatlı bir malt)
Roasted Barley (çok az, %2-3) (Red Ale’e kırmızımsı rengi veren en önemli maltlardan biri)
Caramünich II, Irish Red Ale için güzel bir derinlik, hafif tatlılık ve renk katkısı sağlar. Eğer daha belirgin kırmızı tonlar istersen, az miktarda Roasted Barley (%2-3 civarı) ile destekleyebilirsin.
Carared Maltın Irish red Ale için geliştirilmiş olması onu daha cazip hale getirdi .
reçeteye eklenebilir gibi
Chat gpt muhtemelen hiçbir zaman başvrurmayacağım bir şey reçete yapmak için,
carafa veya cristal-caramel maltlar roasted barley veya amber malt yerine geçmez, roasted maltlar eksiğim veya yanlışım olabilir roasted barley , amber malt, brown malt, caramalt da roasted mıydı @magunay daha iyi bilebilir kendisi lordlar kamarasından olduğu için, bu arada roasted barley yapmak çok kolay, maltı tavada yanmayacak şekilde uygun renge gelene kadar kavuruyorsun
Hitit malt’da roasted malt olarak iki ürün var, bunlar da alınıp kullanılabilir.
Ben’de roasted malt ararken buldum, yakında sipariş edip kullanmayı düşünüyorum.
Ben genelde verim tutturmada sorun yaşadım, lezzet sıkıntısı çekmedim,
Durul’un dediği gibi evde kavurmak var ama ben rengi hayatta ayarlayamam, ü
Arpayı da uygun şekilde bende daha iyi kavuracaklarına inanmak istiyorum
Kızıl çavdarları çok güzel, rosted barleyi daha önce denemiştim onda da sorun yoktu. Zaten çok az miktarda kullanacaksınız. Tek sorun acayip kargo çıkabiliyor.
Tabi işin püf noktası o, hatta kavruk tat da gelmiyor o şekilde yapınca, daha sağlıklı oluyor, malum yanık kavruk şeyleri yiyip içmemek lazım, kötü hastalık yapar evlerden ırak.