Merhaba, arkadaşlar foruma, aranıza biraz önce katıldım. Kendi biramı yapmamda henüz 3-4 aylığım ve 5 bira kurdum. Şişe temizliği artık bana zul geldiginden dolayi. 23 litre biramın fermantasyonu bittikden sonra 5 litrelik 4 adet fıçı kovasına geçmek istiyorum. Türkiye sitelerinde bulamadim. Bulduysamda stokta mevcut değildi. Bende yurt dışı siteleri arastırdım.
keg o beer sitesinde; aşşarıdaki fotoğraftaki ürünü almak istiyorum. Sizce güvenilirmidir almalımıyım? Aramızda bu siteden alışveriş yapan oldumu ?
Ben bu tarz ürünleri tavsiye etmem, başladığınıza pişman olur yarıda bırakırsınız, bir arkadaşım bu ürüne çok benzeyen bir ürünü alıp kullanmayı denemişti, gazlandırma için iyi sonuç alamadı. Bu tarz ürünler, adından da anlaşıldığı gibi aslında servis yapmada kullanmak için daha uygun. Yani gazlanmış birayı bu tarz ufak ürünlere basıp parti ortamında rahat servis yapmak için varlar. Cornelius fıçı almak en iyisi veya ebat sorunum var derseniz 5 ila 10 litre ebatlarında olan çelik fıçılar da bundan daha iyi diye düşünüyorum. Aklıma gelmişken Biraburada’nın sattığı Oxebar 8L Polymer Fıçılara da bakabilirsiniz, bende bir adet oxebar ve bir adet 5 litre çelik fıçı var kullanma sorunu yaşamadım, ama en kolayı Cornelius fıçı.
Ve bir de 16 gr co2 tüpleri ile yeterli gazlanma yapamazsınız, çok miktarda 16 gr co2 tüpü harcarsınız, 16 gr co2 tüpleri de genelde gazlanmış birayı servis yapmak için işe yarıyor.
Merhaba, hocam senin gibi ben de şişelerden bıktım ve fıçı sistemine geçtim, corny fıçılar ile uğraşmak istemediğim için 5 litrelik mini fıçılardan aldım. Ancak bu ball-lock veya pin-lock olmayan, standart dışı kapakları çok tavsiye etmem. Ben 3 yıl önce amazondan almıştım, şu an gümrük işlemlerinden dolayı Türkiye’ye satmıyorlar ama; imkanın olursa şu tarz almanı öneririm;
Fıçıyı 10 litre de alabilirsin, ben küçük buzdolabında kullandığım için 5 litre olanları tercih ettim. Bu sayede bağlantılar, contalar gibi ekipman standart olacaktır ve uyum sorunu yaşamazsın.