Köpük Üstüne Maya Atımı

20 gün oldu kurulum yapalı. Oda sıcaklığı sürekli 21 22 dereceydi. İlk denemem bu. Maya atmadan önce sıcaklığın düşmesi için yarım saat kadar bekledim fakat köpük vardı diye aklımda kaldı ve mayayı köpük üstüne atmış olabilirim. Ölçme aletim yok beklemeye devam edeyim mi? Kilitten 15 saniyede bir gaz çıkmaya devam ediyor. Köpük üstüne maya attıysam eğer maya çalışmamış mıdır?

Maya sağlıklı ise çalışır ancak ölçüm yapmadan bunu bilmenin pek mümkünatı yok ne yazık ki. Hava kilidinden gaz çıkışı olması fermentasyonun devam ediyor olduğunu gösteriyor olabilir ancak bu da ancak bir spekülasyon olarak kabul edilebilir. Ne zaman şişeleyebileceğinizle ilgili yorum yapmak çok zor. Normal şartlarda 20 günlük bir süre fermentasyonun tamamlanması için yeterli kabul edilebilir ancak bir iki hafta daha bekleyebilirsiniz. Şişeleme yaparken bir de pet şişe kullanabilir, bu şişenin sertliğini kontrol ederek gazlanmayı takip edebilirsiniz. Ancak bu da elinizdeki şişelerin patlama noktasına gelecek kadar gazlanıp gazlanmadığını anlamanıza yetmeyecektir. Belli bir sertliğe ulaşıp yeterince gazlandığını düşündüğünüz zaman şişelerinizi buzdolabına alırsanız patlama riskini en aza indirmiş olursunuz.

Bütün bunlarla uğraşmamak için bir hidrometre edinmenizi öneririm.

4 Beğeni

Tadı hafif kokusuna bira kokusu var ama hafif de şarap tadı aldım gibi çok olmasa da. Görüntüsü normal mi sizce. Şişeledim.

1 Beğeni
Bence normal.