LalBrew Pomona Maya

Herkese esenlikler,

Pomona mayayı ( Biraburada linki ) kullananınız var mı?
Pazar akşamı kaynattığım Citra otlu reçetede bu mayayı kullandım. 20°C’de çok hızlı bir başlangıç yaptı.

Aşağıdaki linkte maya hakkında oldukça detaylı bilgi var:
https://www.lallemandbrewing.com/en/south-america/products/lalbrew-pomona/

Ayrıca şu YouTube videosunda da bir arkadaş mayayı anlatıyor.

Anladığım kadarıyla 4-5 gün içinde fermantasyon tamamlanabiliyormuş.

Kısacası, aramızda bu mayayı daha önce kullanan var mı? Varsa olumlu/olumsuz tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

1 Beğeni

Keşke kullanmadan önce sorsaydın bu soruyu. Sen anlatırsın artık bize :grin:.

Amo keşke sorsaydım, çok ayıp olmuş, bundan sonra dikkat ederim. :cowboy_hat_face:

Kullandım.
Çok hızlı çalışan ve olumsuz sonuç doğurmayan, şerbetçiotunu çok ön plana alıp parlatan bir maya. İpa ve neipa için öneririm.

3 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum, maya gerçekten çok başarılı. 4 günde fermantasyon tamamlandı ve ortaya harika bir tat çıktı. Cumartesi günü Sabro IPA kaynatmayı planlıyorum. Kovayı boşaltıp şırayı soğuttuktan sonra mayayı yıkamadan doğrudan üzerine ekleyeceğim. İkinci denemede de aynı performansı göstereceğini düşünüyorum :beers:

1 Beğeni

Kesinlikle performans gösterip çalışacaktır fakat yeni birada eski maya kullanılmasını şahsen tavsiye etmem. Saatlerce harcanan emeği bir maya maliyetine karşılık heba etme riskine değmez. Uygulayıp uygulamamak size kalmış tabi.

1 Beğeni

Haklısınız, çoğu maya ikinci kullanımda risklidir ama bu tür farklı bunu özellikle tekrar kullanım için tasarlanmış. Web sitesinde yazdığı kadarı ile tekrar kullanım için tasarlanmış.

1 Beğeni

“Repitchqble -tekrar kullanılabilir” ama bu kullanım şeklinde kova dibinden olacaksa en azından yıkanıp kullanılsa derim

3 Beğeni