Manyetik Pompa Çalışmıyor

Merhaba arkadaşlar.

Son kaynatmada pompa fermentere aktarım yapacağım sırada çalışmayı kesti. Ses geliyor ama pompalamak yapmıyor. Pompanın kapağını açtım pervanesi dönüyor boştayken. Tekrar kapatıp bağlantıları yaptım su koydum pompayı açtım bir kaç saniye pompaları durdu. Pompa brewzilla gen4 pompası 6 watt. 120 dereceye kadar kullanılabiliyor yazıyor sitesinde.

Bu problem çözülebilir mi?

Pervane manyetik olarak bağlı olduğu için çekince geldi hemen ve çıkardım. İçerisinde bazı parçalar vardı ufak onları temizledim. Ayrıca pompa kapağının iç kısmında aşınma izleri vardı. Sanırım kapak bir şekilde sürtüyor pervaneye. Kapağı çok sıkı kapatmadım bu yüzden hafif sıktım. Sorun çözüldü. Eğer devam ederse biraz zımpara yapacağım içini.

2 Beğeni

Makinenin fiyatı düşmüşken yenisini al derim :smiley:
Tıkanma varsa öncelikle ters taraftan üflemek sonrasında fayda etmezse pompayı açıp temizlemek çoğunlukla sorunu çözüyor. Aşınma biraz düşündürdü tabii ama firmayla görüştün mü? Sonuçta onlar daha aşinadır. Değilse de üretici ile görüşebilirler.

Görüştüm bana bir video attılar ve sıkışma olabilir dediler. Sorunu çözdük şimdilik. Fiyatı baya iyi şu an. Ben aldığımda 18.000 di fiyatı.

Ahmet bulldogda ben de manyetik pompa kullanıyordum aktarım bittikten hemen sonra sıcak su devirdaimi yapılmazsa zaten güçlü olmayan motor şekerden dolayı yapıştığı için başlangıçta dönemediği için çalışmıyor , çözüm sıcak suda bekletmek çalışmazsa sökerek sıcak suda bekletmek oluyordu, sonra çalışıyordu

2 Beğeni

Temizliği ertesi güne bırakmamak lazım. Ben genelde ertesi güne bırakıyorum.

Sevgili Durul, kimseye söyleme ama, Jet30’da da manyetik pompa kullanıyorsun :slight_smile:

3 Beğeni

Jet 30 un pompa da çok tıkanıyor .Hele ki kavuz falan kullandığımda söküp temizlemek zorunda kalıyorum

Doğrudur yalnız bulldogda harici motor var yoksa be jet 30 ü sökecem pompayı temizleyecem vb imkansız şeyler benim için, neyse ki forrumdan tanıdığım bir arkadaş var biradan çok makine yapan , ona güveniyorum😉

1 Beğeni

Alt tarafta Jet30 un pompasına bağlı silikon dirsek var. Onun yedeğini sakla, o da patlayabilir :slight_smile: Tanıdığın arkadaşlar yetişemezse lazım olur :wink:

2 Beğeni