Son kaynatmada pompa fermentere aktarım yapacağım sırada çalışmayı kesti. Ses geliyor ama pompalamak yapmıyor. Pompanın kapağını açtım pervanesi dönüyor boştayken. Tekrar kapatıp bağlantıları yaptım su koydum pompayı açtım bir kaç saniye pompaları durdu. Pompa brewzilla gen4 pompası 6 watt. 120 dereceye kadar kullanılabiliyor yazıyor sitesinde.
Pervane manyetik olarak bağlı olduğu için çekince geldi hemen ve çıkardım. İçerisinde bazı parçalar vardı ufak onları temizledim. Ayrıca pompa kapağının iç kısmında aşınma izleri vardı. Sanırım kapak bir şekilde sürtüyor pervaneye. Kapağı çok sıkı kapatmadım bu yüzden hafif sıktım. Sorun çözüldü. Eğer devam ederse biraz zımpara yapacağım içini.
Makinenin fiyatı düşmüşken yenisini al derim
Tıkanma varsa öncelikle ters taraftan üflemek sonrasında fayda etmezse pompayı açıp temizlemek çoğunlukla sorunu çözüyor. Aşınma biraz düşündürdü tabii ama firmayla görüştün mü? Sonuçta onlar daha aşinadır. Değilse de üretici ile görüşebilirler.
Ahmet bulldogda ben de manyetik pompa kullanıyordum aktarım bittikten hemen sonra sıcak su devirdaimi yapılmazsa zaten güçlü olmayan motor şekerden dolayı yapıştığı için başlangıçta dönemediği için çalışmıyor , çözüm sıcak suda bekletmek çalışmazsa sökerek sıcak suda bekletmek oluyordu, sonra çalışıyordu
Doğrudur yalnız bulldogda harici motor var yoksa be jet 30 ü sökecem pompayı temizleyecem vb imkansız şeyler benim için, neyse ki forrumdan tanıdığım bir arkadaş var biradan çok makine yapan , ona güveniyorum😉