Adresi biliyorum baskın mı yapsak:smile:![]()
![]()
Keşke tadım notlarını yazsaydın. Benimde 2 ay bitti fıçıda. Oda sıcaklığında bekliyor.
Bira ile ilgili yorum yapmak için henüz erken ama en temelde söyleyebileceğim yüksek alkol henüz genizde hissediliyor, kuru meyve özellikle erik çok belirgin, yaz sonunu iple çekiyorum diyeyim…
Belgian dark strong ale Belçikalar içinde sourlar hariç en sevdiğim stil, inanın 9 aylık iken ile 1 yıllık arasında bile çok fark oluyor, o müthiş belçika mayaları fark yaratıyor, bir yıldan önce içilen her yuduma ziyan gözüyle bakıyorum.
Bugün dayanamadım içtim. Köpük, renk, gazlanma mükemmel.Kuru meyve, karamel, çikolata vs çok dengeli ama hala alkol hissediliyor. 6 ay sonra ben geleyim yanına deneyelim tekrar
Ne zaman istersen… 20 karaktere kadar beklerim
Ben anlamıştım zaten
Hey gidi günler, bahçede üzüm sıkarken evde başka bira yok diye servis ettiğin bira için şimdi keşke saklasaydım diye düşünüyormusun acaba ![]()
Marketten bremen almadığım için pişmanım😆
Evet ödüllü bira zamani renk gazlanma ve tat mukemmel
Karamel ve tatlilik cok fazla hissediliyor alkol orani cok yormadi beni tatlimsi notalar cok güzel ellerine saglik ne zaman yapıyoruz yenisini @Ozerrock
Önümüzdeki yıl içmek için bu sefer dubbel yaptım ben ama srn ne istersen yaparız, sen türe karar ver ona göre bi reçete planlarız.
Merhaba…
Hep aynı reçeteleri kaynatmaktan sıkıldım; madem ödüllü reçetemiz var neden denemeyelim değil mi ?
Sormak istediğim şey ise maya. Sipariş vereceğim ama sitelerde göremedim bu mayayı. Halihazırda stokta olan bir maya önerebilir misiniz acaba onu alayım.
Reçeteyi izninizle olduğu gibi alıp kaynatacağım.
Şimdiden teşekkürler.
Bu stil için sınırlarımız içerisinde bulunabilecek en iyi maya lalemand abbaye. Aynı maya olduğunu düşündüğüm biraburada sitesindeki linki paylaşayım, siz yine sorun.
https://www.biraburada.com/urun/abbaye.
Çok güzel stil yalnız içmek için şişede bir yıl bekletmeniz gerekeceğini unutmayın
Teşekkürler, siparişlerimi vereyim o halde. Fıçılayıp oda sıcaklığında bekletmeyi düşünüyorum, uygun mudur acaba?
Merhaba…
Reçetedeki Candy sugar amber tam olarak D kaça karşılık geliyor acaba? Bir soru daha sorayım; candy sugar yaparken sönmüş kireç ve maya besini sanırım en bilindik ve forumdaki arkadaşlar tarafından da denenmiş ve sonuç alınmış bir yöntem. Forumdaki okumalarım dışında kapalı kapılar ardında konuşulmuş, forumda açık edilmemiş “aslında şöyle yapılsa daha iyi olurdu” denilen yazıya dökülmemiş bir gizli bilgi var mıdır acaba ![]()
Reçeteye ilk olarak Candy Sugar dan başlamayı düşünüyorum da. Becerebilirsem ordan ilerlemeyi düşünüyorum.
Teşekkürler…
Burayı okuman yeterli, sonrasında saklamak için benim önerim sıvı olarak saklamak,
Bu konuyu okumuştum ; teşekkürler.