Weyermann T*borg maltı diye pazarlanan bir ürünün duyurusunu ve satışını yapmak amaçlı bu başlığı açmıştık. Detaylar ilerledikçe ortaya çıktı. Bisküvi arpa maltı olması yüksek ihtimal. Bilginize.
Orjinal çuvalında mı?
Orçun da açıklama yapacaktır muhakkak weyermann olup olmadığı net değilmiş
Wayermann ya da başka bir firma böyle tırla açık şekilde gönderim yapıyor mu ![]()
Yapmıyor weyermann olma ihtimali sıfır, belki çekyadan yüklemişlerdir
Pilsner Malt, T ile başlayan büyük bir üreticinin ithal ettiği malttır diye belirtmişlerdi… Fakat kökeni hakkında teyit edemediğimiz bir durum var.
Home brewerlar T’ye giden tırı mı kaçırmış ne yapmış? Nerden çıktı bu böyle? ![]()
Geçen facebookta bir ilan vardı. tuborga malt çekiyorum. kamyondan dökülenleri toplayıp satıyorum diye. Öyle bir durum yoktur umarım. Orçun Beyin ilanını facebookta görünce whatsapptan yazdım ama twreddüt ettim şimdi. kamyon üstüyse alıp denerim.
Gemi Letonya 'dan gelmiş. Weyermann veya bohemian olmadığını kanıtladık diyebiliriz. OG olarak 1050 23 litre 5800g da çok düşük verim olduğunu belirtti Durul aga. Biralık malt olabilir fakat o kadar uğraşı için değecek bir malt olmadığı kanısındayım. Sadece çok merak eden olursa deneme amaçlı yardımcı olabilirim ama ürünün arkasında duramam. Gökay aga ürünün bisküvi arpa maltı olduğunu düşünüyor, ki bende yakın kanaatteyim. T*borg maltı olduğunu söyleyen kişi bunu ispatlayamadı. Bir abinin referansı ile arayınca güvenmiştim, fakat detaylar sıkıcı.
Satış olmayacaktır. Gözlerinizi yorduğum için üzgünüm.
Çok heyecanlandık. Tırı alacaktık neredeyse. Süpriz kupon gibi konu. Ben eğlendim.
Aslına bakarsan konuya bir gelişme ekleyebilirim. Beklenti oluşmasını istemem. Bir abi deneme yapacak. Duruma göre hareket edeceğiz. T*borg Bremen maltı olabilir. Yani yokluk birası yapılabilir gibi bir düşüncem oluşabilir.
Eğer verimi iyiyse ve fiyat olarak uygun olursa alan olur.
Facebook’ta bir grupta sanırım bu maltı satıyorlar. Avangard pilsner malt olduğunu söylüyorlar fiyatı da uygun görünüyor.
Avangard maltı araştırdım biraz weyerman’a göre %10 civarı verimi daha düşük diyenler de var çok memnumum diyenler de var. Hatta birisi dingemans gibi bir malt yorumunda bulunmuş.
Not: KVKK dan dolayı isim ve tel no gizlenmiştir.
Evet, avangard pilsner malt. Fakat lojistik ve depolama şartları pek iç açıcı değil. Dolayısıyla denenebilir fakat sorun yaşanabilir.