Reçetem Olur Musun?

Sen de katıl eş zamanlı kaynatmaya :wink:

1 Beğeni

Bulldog ve jet 30 var

1 Beğeni

Mayalara bakmam lazım acele etmezseniz uyar

1 Beğeni

Rahat ol! Uğur biraz takıntılı 1687 gr sa reçetede, onu kullanır. :roll_eyes:

1 Beğeni

Uğur eski ben o zmn, adam winner

1 Beğeni

Eski ben derken? Artık son hanelere takılmıyor musun yoksa?
:dizzy_face:

1 Beğeni

Son haneye takılmıyorum artık😉

1 Beğeni

Heyecanla takipteyim Durulum.

1 Beğeni

Selam dostlar, yıllar sonra ilk defa bir reçete yaptım, araya zaman girince unutmuşum bazı şeyleri. Jet 30 ile ilk denemem olacak.

Hem makinayı tanımak, hem de elimdeki malzemeleri değerlendirmek için bir SmasH planladım. Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

4 Beğeni

Reçete işlerinden sorumlu bakanımız Engin Bey.
Ama az olmuş. :slight_smile:

1 Beğeni

bence çok iyi olmuş ama bir de bendeki ayarlarıyla girip reçeteyi atayım sen ona göre değerlendir Akgün. jet30 ayarlarını yapmıştık GF’de.

1 Beğeni

Son parti otları kaynatmayıp da hop stand mi yapsak acaba? EKG’yi kaynatmak bana günah gibi geliyor. O zarif aroma uçup gidiyor. Birazını kurtaralım bari.

2 Beğeni

@erhana ya katılıyorum 30 ve 60 dakikalardaki ekden azaltıp hopstande ekleyerek aynı ibuyu yakalamak bu stili daha hoş yapar bence de Akgün, hatta varsa ekstra ekg dry hop da yapabilirsin

1 Beğeni

Ya EKG ye ben de kıyamıyorum ama elimdeki otlar eski, aroması ne kadar kaldı bilemedim. Bu biraz ilk elin günahı olmaz stili olacak mecburen, eğer düzgün bir şey çıkarsa bir sonrakine hoppy bir bitter yaparım.

60 dk otuna bir bakayım ama yerine ne kullanabilirim.

2 Beğeni

Abi o otları kullan gitsin, onun acılığı da daha güzel olur. Zaten dediğin gibi tarihleri eski. Ama şunu yapabilirsin, 30 dk otunu çıkarıp 15 dk ya yüklenebilirsin.

1 Beğeni

Uzun bir aradan sonra aşağıdaki reçeteyi kaynatacağım. Yorumlarınıız bekliyorum. Munih maltı daha da artırmak gerekebilir mi acaba. Veya Şotları başka şekilde ayarlamak

1 Beğeni

Çek lager yapıyor olsam sadece pilsner ve decoction, decoction yapamıyorsam, pilsner ve max %5 melanoidin. Münich malt bu stilde düşünmezdim. Yakın zamanda yapmak istediğim reçetemi paylaşayım.

4 Beğeni

@menegin üstat senden Blanc konusunda yardım rica edeceğim. Bu birayı yapmayı düşünüyorum. Web’de 3-4 reçete gördüm, henüz incelemedim, senin yorumuna güveniyorum ve büyük ihtimal sen daha önce yapmışsındır, bana sana uyan bir zamanda reçteni paylaşırmısın?

1 Beğeni

Kayısı ve şeftali bulabilecek misin?

Aroma kullanılıyor blancte bildiğim kadarıyla