Tamam sizi takip ediyorum, ilk sahtim olacak
Şu an en iyi zamanları.
Hadi yiğitler, 'Koman, vurun!"
Bir önceki yıl şahane, önceki yıl berbat olmuştu benim Ardıçlı. Yılmak yok bu yıl bakalım ne getirecek. 3 vakte kadar birseyler olabilir kazanlar kaynayabilir.
Bunu dal budak yolla olarak mı anlamalıyım?
Abi biliyorsun yollamazsan mazi kaynatiyorum ben.
Olmaz. Sana bir kez verdim, o zaman da salata yaptın.
Doğru valla… sen de haklısın.
Gelir sizin siteden toplarım ben de, ne var ki.
Bunların yaprakları biraz selvi yaprağına benziyor sanki? Bizim buradakiler diken gibi oluyor.
Yok hocam ardıç ama iki üç çeşit ardıç var, yaprakları farklı oluyor.
Doğru tespit , adam anlıyor bu işten.
Mayşeleme suyu hazırlamak için kırılmış dalları kaynatma kazanına koydum 15dk kaynattım.
Maltları kırdım
Ardıç tohumlarını da kırarak mayşeleme sepetine ekledim maltlarla birlikte.
40C’de 30dk mayşelemeyi başlattım. 5dk sonra kazanın dibi tuttu termik attı. Sepeti kaldırdım, mayşe suyunu kovaya boşalttım kazanı iyice temizledim. Yeniden sepeti ve suyu koydum kazana başlattım programı. 2dk sonra dibi tuttu termik attı. Bi cacık olmaz bundan deyip her şeyi çöpe döktüm. Kazanı temizleyip kaldırdım yerine.
Niye bu kadar dibi tuttu anlamadım?
O hazırladığım ardıçlı su zaten böyle yapış yapıştı. İşin içine çavdar da girince böyle oldu. Çavdar maltı yerine @FAtE nin kullandığı çavdar ezmesi alıp deneyeceğim yeniden. Ardıçlı mayşe suyu hazırlamayacağım onun yerine şerbetçi otu ile kaynatmak için tencereye ayırdığım şıranın içerisine ardıç dalları atacağım.
Reçeteyi de paylaşman mümkün mü?
Bir de ardıç dallarını kaynatma kısmında hata yok mu?
Çavdar ezmesinden pek çavdar alabildiğimi söyleyemeyeceğim. En azından sour bir birada alamadım.
Tam şu anda içiyorum o birayı. Sour rye ipa. Evet çavdar yok ama ipa bu bira sonuçta.