Şişede Gazlama İçin Sıcaklık

Öncelikle herkese merhaba, bu konuyu açma amacım şişede gazlama ısısı hakkında tecrübelerinizden faydalanabilmek. İyi kötü neredeyse sorunsuz şekilde biramın fermentasyonunu tamamlayıp gazlanmak üzere şişeledim belirtilen oranda dekstroz şekeri kullandım. serin ve çok güneş almayan bir evde yaşamama rağmen şu an şişelerin 25.6 derecede olduğunu ölçüyorum ve hava giderek ısınıyor, sormak istediğim sıcaklık konusunda ki tecrübeleriniz nelerdir? en çok hangi sıcaklıkları gördünüz? 26-27 derecelerin üstü biranın tadını çok etkiler mi? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim herkese şimdiden teşekkürler.

2 Beğeni

Ben etkilemediğini okumuştum bu sebeple sürekli kapalı bir dolapta kasaların içinde bırakıyorum. Muhtemelen benim dolapta sizinki ile aynı sıcaklıktadır. Hiç patlayan çatlayan yada tadını beğenmediğim olmadı.
Ama gene tecrübeli arkadaşların yorumlarını dikkate alsanız daha iyi olur bende acemiyim daha :rofl:

3 Beğeni

Ben de çok çeşitli şeyler okudum 30-35 derecede şişem bekledi bir şey olmadı diyen de var, mayalar strese girip tadı çok bozuyor diyen de o yüzden tecrübeli arkadaşların yorumlarını almak istedim. İlk kurduğum biranın şişelemeleri tamam da ağustos gelmeden bir tane daha kurmak istiyorum mümkünse.

2 Beğeni

ben 15C dede gazlandırdım 32C dede,hatta şuan 32-33C arasında ve hala gazlanmakta olan şişelerim var herhangi bir sorun yaşamadım
yanlız sıcak havalarda gazlanmanın bi tık daha hızlı gerçekleştiğine tanık oldum,tat olarak hissedilebilir birşey yaşamadım

2 Beğeni