Soda co2 Tüpleri Mini Regülatör

Merhaba,

Taşınabilir servis imkanı olmasi açısından soda tüpü temin ettim fakat uygun mini regülatör konusunda sıkıntı yaşıyorum.

Temudan bu arkadaşı temin ettim.

Fakat maalesef tr21 - unf 3/8 adaptörü uyumsuz. Montaji yapamiyorum. Uygun adaptörler yine satiliyor fakat aliexpress yorumlarında bazi kullanıcılar yine uyumsuz oldugu ile ilgili yorumlar yapmışlar.

Ficila.com.tr

850tl gibi bir fiyata satiliyor. Alip uyumu deneyen oldu mu? Yada sizin soda tupleri ile ilgili regülatör deneyimleriniz var mi? Tavsiyeleriniz?

Selamlar,
Ben kullaıyorum yukarıda belirttiğiniz adaptörden, herhangi bir problem olmadı. bir tane de AE den almıştım, onda da bir sıkıntı yaşamadım.
Bu arada uyumsuz olan regülatör tarafı mı yoksa CO2 tüp tarafı mı?

Çevirici adaptörde sıkıntım var. Tüpe tam olmuyor maalesef. Ne kadar zorlasamda en fazla 1 tur dönüyor. Ara adaptörün regülatöre bağlantısında hiç bir problem yok.
Fıçıla sitesinde 850tl 'ye aynı adaptörden var ama fiyat biraz pahalı geldi. Tüplerin TR21-4 başlığımı uyumsuz diyeceğim ama dolum aparatları ile denediğimde tam bağlantı gerçekleşti.

400 gr CO2 tüplerini nereden aldınız acaba? ben de bakıyordum yakın zamana kadar bunlara ama bulamamıştım.

Ben sadece tüpleri bulamadım. Sahibinden.com 'da fahiş fiyata satan bir satıcı var. Soda makinesi ile birlikte almak zorunda kaldım. Ikisinide farkli zamanlarda letgo’dan denk geldi aldim. Gazı bitik yada bozuk , atıl makineler uygun fiyata denk gelebiliyor.

https://share.temu.com/ygTU4IL94YA

Dolum aparatını temu’dan temin edebildim ama Regülatör işi biraz sıkıntılı.

https://share.temu.com/pnfIeWQK3lA

Tr21-4 ten w21.8 normal co2 tüp adaptörü ile normal boy Regülatörlerde kullanilabiliyor ama Taşınabilirliği azalıyor maalesef.

Mini regülatör arayışı devam halen.

Bu regülatör’e baktınız mı?

1 Beğeni

teşekkürler…

Sanırım başka alternatif kalmadı. Daha ucuz olsun diye Temu’daki tercih etmiştim ama AE’dekini en azından deneyimleyen var mı düşüncesi ile sizlere danışayım istedim.
Deneyip göreceğiz sanırım :slight_smile:

Regülatör için konuşmak gerekirse ben kullanıyorum, tavsiye ederim.
Fakat ben başka model tüpte kullanıyorum.

Bendeki manometrenin orjinali 95 gr.lık tek kullanımlık yivli tüplere göreydi.

Benim tüpünde dişleri uymayınca tornada dişlere göre özel ara redüksiyon yapmıştım. O şekilde kullanıyorum.

7

1 Beğeni

Bunların çakmak gibi doldurulanlarına geçsem mi diye düşünüyordum bende. İğne uçlu bir aparat ile dolduruluyor. Ama tüpte , dolum aparatı da ayrı ücretler , maliyetler artıyor diye vazgeçmiştim. 95gr tahmini ne kadar bir birayı servis için yetiyor. Tüpler kullan at olduğundan , sürdürülebilirlik açısından. çok maliyetli olmuyor mu ?

ista’nın tüpleri harika. Çok uygun fiayata aynı boyut tüp denk gelmiş ama UNF5/8 çeviri bulamadığım için almamıştım. Tornacı seçeneği hiç aklıma gelmedi doğrusu.
Sizin kullanım senaryosu , tam ideal olmuş. Dolum yaptınız mı , evet ise dolum yaparken problem yaşadınız mı?

Olmaz olur mu. Bir kere bulması çok zor ve aşırı pahalı. Sizin doldurulabilir modelleri hiç görmemiştim, muhtemelen bunlar daha da pahalıdır ama bir kere verip sürekli kullanılabilmesi iyiymiş. Özel iğne gibi bir aparat gereklidir muhtemelen.
Kullan atlarda daha da kötüsü, dolumu tehlikeli, küçük hacim fazla basınçta patlama ihtimali yüksek. Bundan çok daha kötüsü içinde kalan miktarı göremediğimiz için kaç bira servis edeceği de muallak. Kabaca konuşursak 2 bazen 3 sefer 5 lt. servis edebildim. 2 seferde gaz bitti diye tüm keyfimiz yarı da kaldı. Zaten sonrasında bu iş böyle olmaz diyerek 1 lt. tüpe geçtim.

Tüp kolayca doldurulabiliyor ama ülkede tabi ki bu işte de bir standart veya yöntem yok. Göz kararı vanayı açıp bir kaç saniye sonra tamam bu kadar yeter, doldu diyerek eline veriyorlar. İçinde az olmadı mı ya diye hep bir kuşku. :slight_smile:
Fazla gaz basıp tüpün emniyet valfini patlatanları da duydum ama çok şükür benim başıma hiç gelmedi.

Ayarlanabilir Regülatör Sodastream CO2 Dolum Adaptörü

Üzerinde bir manometre var dolum aparatının ama ne kadar sağlıklı olur tartışılır.
Deneyimlerinizden yola çıkarak , keyif kaçırıcı gibi duruyor. Ekstra yatırım için gereksiz. Soda tüplerine devam , benim açımdan o halde.

Allah’a emanet yaşıyoruz doğru. Standartlarda yerlerde . Ben soda tüplerini %50 kapasite ile kendim evde , doldurabildim. Daha fazla da doldurabilirdim ama şansımı zorlamak istemedim. Bana bir organizasyonda fazlasıyla servis imkanı verecek düşüncesi ile soda tüpünü tercih etmiştim. Demek ki regülatör işini çözersek sıkıntı tamam. Tek pürüz soda tüplerinin lüzumsuz uzun olması :sweat_smile:

1 Beğeni

Konuya ufak bir güncelleme yapayım;

Bu dönüştürücü ile problemimi çözdüm. Bu adaptör soda tüpleri ile TR21-4 olarak tam uyum sağladı. Regülatör bağlantı kısmından çok hafif kaçırıyor ama elimde teflon bant olmadığından deneyemedim. Teflon bant ile çözülmezse uygun bir oring ile çözülür diye düşünüyorum . Lazım olan olur diyerekten; Satıcı ve ürün linkini bırakıyorum.

https://tr.aliexpress.com/item/1005005727655804.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.10.16403d12zIOBSl&gatewayAdapt=glo2tur

1 Beğeni

Teflon bant gaz kaçağı konusunda etkisiz eleman. Oring veya sert conta ile çözüm bulun.

1 Beğeni