Vay vay vay, kimler gelmiş, yap tabi, hem de imperyal stout yap, Zonguldak tadımındaki imperyal stoutun efsaneydi
Bir iki senedir honey maltı çok görüyorum reçetelerde
Düz birası da efsanedir. ![]()
Biliriz, özellikle weissbierını
Sıfırdan başlıyor gibiyim, hedefi yüksek tutmasak mı ![]()
Abi diyorlar ki bira yapmak aynı bisiklete binmek gibiymiş, unutulmuyormuş
![]()
Mütevazilik böyle bir şey işte
Yine de, şöyle fazla yormayacak, kafa karıştırmayacak bir kit birasıyla mı başlasa acaba? ![]()
@magunay içimizdeki en eski tam tahılcılardan, hatta direkt biap yapıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Şimdi jet 30 var ama mayşelemeyi torbayla mı yapsam diye düşünmüyor değilim ![]()
Torba candır
Abi makineyi benden aldığından beri kaynatma yapmadın mı gerçekten?
Soruda sorayım şuradan hemen. Benim maltlar güve yapmış sorun olur mu? Bayanda malt var. Ana malt 8-10kg. Özel mallardan 8-10kg vardır.
Güveli olanı buldun mu? Yoksa hepsi mi güvelenmiş?
İri gözlü buğday elekleri var. Ben malt yapmak için almıştım, foto bulamadım. Onunla eleyip deneyebilirsin.
Maltları torbasında tutuyorsanız buzdolabında saklamak lazım. Yoksa böcekleniyor. Kısa sürede kullanılmayacaksa hava almayacak kaplara almak mantıklı. Şeffaf turşu bidonları malt saklamak için çok iyi oluyor.
Temzlenemiyorsa da maalesef dökmek lazım.
Maalesef, yer sıkıntısı, biraz da havalar sıcak gidince ancak fırsat oldu, en kısa zamanda bir deneme düşünüyorum.
Dolapta güve var ama hangisinde bilmiyorum. Fırsat bulunca bakacağım.
Dikkatli incele, tabanda unlaşma vardır.
Abi aynı durum bende de var yalnız değilsin
Ben de @menegin 'in başına ekşidim sağolsun iki reçete ve bir maya desteğiyle dün çift reçete kaynattım. Detayları yazıcam zaten reçeler sayfasına ama hakkaten bisiklete binmek gibiymiş kaynatma işi, 4 yıl aradan sonra bile 2.kaynatmada yağ gibi aktı süreç ![]()
Muhtemelen ilk bulldogları ikimiz almışızdır, bulldogdan devam mı Soyhan?
Devam devam, dün tekrar kaynatma yapmadan önce başka makine mi alsam yenilesem mi diye düşünüyordum ama hiç üzmüyor beni ya… Bulldog ile devam ![]()
Ben de yıllardır kit yapmamıştım, valla hiç unutmamışım.