Ben sizinle hem fikirim aslında ama türk ev biracıları olarak çok kısıtlı imkanlara sahibiz. Çoğunda makine yok. Makinesi var dolap yok. Dolabı var fıçısı yok. Adam suyu saflaştırıp istediği su profilini oluşturması bence çok sonraki adımlar. Bu yüzden en son düşünülecek konu demiştim ev biracıları için.
Suyu saflaştırarak yapmak en iyi seçenek olsa çeşme suyunu analiz ettirdikten sonra da eklemeler yapıp su kimyasını oluşturabilir yani çok da zor bir şey değil öyle düşündüğün gibi
Su işi saydıklarınızdan sonra geliyor, o dedikleriniz cok daha önemli, ama onları tamamlayınca sırada su var. Herşey ve çok daha ötesi bir basamaktan ibaret aslında.
Ayrıca bence su işi çok kompleks veya pahalı degil, ilk mesajda bunu anlatmaya calıstım, bugün 2-3 kit parasına bu sistem kurulabilir,
Benim başıma kontaminasyon gibi başka bir bela geldi , ters ozmos sisteme talihsiz olarak denk geldiğini düşünüyorum.
Herşeyi söküp temizlerken Spunding valfi açınca içinde mantarlanmış tortu kaldığını gördüm mesela, bir önceki partide krausen’in ilk defa ve bunca senenin ardından 30 litrelik fermanterde 20 litre birayı aşan mayanın valften taşıp sağa sola aktığına şahit oldum, Maalesef adam gibi temizlememiştim. Sıcaklık kontrolü var 20 derece dolapta.
Bu durum daha önce başka us-05 diye satılan amerikan mayalarda başıma gelmedi, ilk defa butik biranın güncel sattığı mayalarla yapınca oldu. Hemde iki kere üst üste.
Ah ulan butik biranın mayası… ne b*k olduğu belli değil… tövbe bir daha. Mecbur aldık çünkü biraburada 4 aydır stok getirmiyor.
Dediğim gibi ben şahsım adıma bu ters ozmos işini çözecem çünkü çözülmemesi için bir sebep yok, aynı smash basit birayı ardı ardına yapıyorum şimdi, biri ters osmoz su ile diğeri çeşme suyu ile, bardakları yan yana koyup bakacağım.
Affınıza sığınarak bir o harfini * sembolüyle değiştirdim.
Evet, hepimiz sık sık kullanıyoruz ama yazılı olarak olmasın gibi bir tercihim var.
Teşekkürler anlayışınız için.