Kem gözlerden sakınılası…
İçebiliyor muyuz?
Bilemem, ben henüz içmedim.
Ben evde yulaf maltı yapmıştım (içindekilerde arpa maltı, buğday maltı ve yulaf maltı yazıyordu) sırf bunun için ama maya olarak M31 kullandım ve tadı, köpüğü hiç olmamıştı. Hayalimdeki birayı bir kez daha denemeyi düşünüyorum şimdi bunu gördükten sonra.
İlk yaptığım hatta yaptığımız diyeyim çünkü @augurs un yaptığı da benim yaptığım da istediğimiz gibi olmadı. İkincisini m05 ile yaptım ve 3 ay sonunda açtığım ilk şişenin tadını çok beğendim. İlkinde sizin yaşadığınız sıkıntıyı Ben de yaşadım az gazlı ve köpüksüzdü. Maya olarak wlp500 kullanmıştım.
Ve evet, 3. kez bu birayı yapmayı deneyeceğim…
Öncekilerde yaptığım eksiklikleri biliyorum, bu sefer o eksiklikleri tamamladım, malt olsun, gerekli şeker olsun daha iyi hazırlandım. Sadece benim içimdeki bir şeyleri deneme arzusu ile ve @menegin üstadın nooo noo no demesine rağmen voss kveik maya kullanacağım. Zaten bu sitili tutturmam çok zor, bari bu maya ile yüksek sıcakta fermante edersem ortaya ne çıkacağı görmüş olurum ve belki de iyi bir şey olur da üstadın bu mayalar hakkındaki önyargısını silerim ![]()
Her şey senin için Engin, başarılı olursa sana adayacağıim, başarısız olursa da yine sana adayacağım bir bira ![]()
Allah razı olsun, ne diyeyim ![]()
Senin karşı çıkmalarına rağmen, başarı ve başarısızlığı o koca kalbin ile paylaştığın için harika bir deneme yapıyorum. Voss Kveik ile çok yüksek sıcaklıkta benzer tat profini yakalayacağımızı birlikte! tartıştıktan sonra neden maya karışımı yapmayalım ki dedim, elimde çok az 3.5 gr kadar BE-256 maya vardı, 22 derecede bu maya ile başladım, fermantasyon başladıktan sonra yavaş yavaş 26 dereceye geldim ve 40 saat kadar sonra 3 gr kadar Voss Kveik maya atıp sıcaklığı 12 saat sonra yavağ yavaş 30 derecelere getirdim. Burada fazla kalmayıp serbest düşüş ile 27-28 derece 2 gün tutup 2 günde 36 dereceye getirip fişi çekip bekleyeceğim. Yüksel alkol tadı gelecek esterler üremez ise Belçika bira karakteri de olan içilir güzel bir bira olacak ümidini nedense kalbimde taşıyorum
Her şey seni kveik maya ile ilgili ikna etmek için @menegin
sadece bu kısmını hatırlamıyorum ![]()