Türkiye Ev Biracıları: Forum - 25 / 26 Mart Kapadokya Buluşması

Abi olay hep orda, ama ulaşmak için Bira vs gerekiyor.

9 Beğeni

Yapımda ve yayında emeği geçen başta @Msk @menegin @Ozerrock olmak üzere ve birbirinden güzel biraları ile destek veren herkese çok teşekkür ederim. Yine hafızalara kazınacak bir buluşma oldu. :pray: :clap: :clap: :clap:

15 Beğeni

Bu forumdaki insanları tanıma şansına sahip olduğum için ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.
Bu buluşmadan da sanırım herkes memnun ayrıldı. Önce @Crusher ve @Msk dan başlayayım, bize çok iyi ev sahipliği yaptılar. İki sefer gecenin o saatinde Çağdaş ın dönüşü beni tedirgin etti açıkçası. Sami nin bir taraftan bebek, bir taraftan Defne nin kıskanmaması için çırpınışları arasında bizimle ilgilenmesine söyleyecek söz bulamıyorum! Her ikinize de sonsuz teşekkürler…
Sonrasında gidiş-dönüş, hem de gezi sırasında eğlenceli yol arkadaşlığı yapan @Baltazar a teşekkür etmeliyim. Memleketin her köşesindeki yemek yenecek mekanları ve yenecek yemekleri bilmesi de takdire şayan…
Bir teşekkür de (her ne kadar hiç ilgimi çekmese de) o kadar yoldan o kadar midyeleri sırtlayıp getiren @Ozerrock a. Helâl olsun ne diyeyim, biz araçlarla bile zorlandık. Şeftali likörü için kusura bakma, ben onu yetiştireyim derken siz yola çıkmışsınız…
Ve sevgili @Sehirkackini; harika biraların için tekrar tekrar teşekkürler. Quadrupel daha da güzelleşmişti. Fazla yalnız bıraktık seni, bir dahaki buluşmada çok daha fazla sohbet etmeyi istiyorum…
@ocho her ne kadar birbirimizin likörlerine Fransız kalsak da sohbetin ve dostluğun için çok teşekkürler…
@Durul seninle hep uzak noktalarda kaldık maalesef, adamakıllı euroleague muhabbeti bile yapamadık. Ya sen barda biz masada, ya da sen masada biz mangal başındaydık. Özellikle farmhose ale i çok beğendim, eline sağlık…
@NavalTurk en sevdiğim insanlardansın. Genelde veganlara daha yakın oturmayı severim ama artık bir dahaki sefere…
@Alpayc ; senin biraları tadabilme umuduyla çıkmıştım yola. Hep bir umut, bir umut. Grolsh şişelerini saklayarak kendini affettirdin. Neyse, hayde gidelum halde…
Apo_Cinar ; bal yapmayan arı. Bütün buluşma boyunca herkesin yaptığını eleştirip hiç bir şey yapmayarak kalbimizi fethettin. Neyse artık, başka bir Nuri Bilge Ceylan filminde buluşmak üzere…
@CeyhunMisir ; seni bir kaç kez tebrik etmek lazım. O kadar tap6 nın yanına özel olarak tap4 getirmen ve dönüş yolunda o kadar yolu Apo ile yapman.Tekrar tekrar teşekkürler…
Ve sevgili Ersoy abim… Abi senin gibi bir insanla geçen her saat, her dakika muhteşemdi. Kusura bakma lütfen, maydanoz ve yeşil soğanlar konusunda ya sana ya da Sami ye güvenebilirdim. Deren oku sana yöneltti. Elmalt harikaydı. Her şey için teşekkürler…
Ve Boğaç ; orada yoktun ama hem biraların hem de emek verip yolladığın bardak ve kupaların oradaydı. Sürekli seni andık, mutlaka kulakların çınlamıştır. Her şey için teşekkürler sevgili dost…
Eşleri yazmadım ama onlarda ayrı renklerdi.
Orada bulunamayan dostlarımızı gözlerimiz çok aradı. Daha oradayken herkes yeni buluşmanın adresini soruyordu. Umarım en yakın zamanda daha fazla katılımla bir arada oluruz.
Hepinizi çok seviyorum ve bendeki fotoğrafların bir kısmını ekliyorum…

23 Beğeni

Abi bu yapılacak şey mi şimdi… Zaten duygumollanın tekiyim, okurken gözlerim doldu ve sizlerle tanışmama vesile olduğu için bir kez daha Taylan’a ve şimdi piyasadan kalkmış gibi görünen Port 66’ya teşekkür ettim için için.

Bu forum sayesinde kurduğumuz bu güzel dostluklar, tanıdığımız türlü türlü insanlar hep kâr yanımıza.

Çok kıskandığım için kulaklarımı tıkamıştım sıkı sıkı, dolayısıyla hiç çınlamadılar ama aklınıza geldiysem bir iki kez ne mutlu bana.

Hepinizi ve seni çok seviyorum, çok teşekkür ederim burada olduğunuz için.

18 Beğeni

@menegin yaptığın çiğ köfte ve şiş kebap ile çıtayı o kadar yükselttin ki bundan sonra yediklerimizi beğenmeyeceğim sanki. Bir dahaki sefere kesinlikle daha çok sohbet edeceğiz.

15 Beğeni

Yazmak için başladım ama kime ne diyeyim ne yazayım bilemedim…
O kadar muhteşem bir buluşma oldu ki son gün bir sonra nerede ne zaman bulunuyoruz planları yapıldı.
Aklımda kalanlar;
Bol kahkaha
Acayip güzel yemekler( @menegin efsanesin! adam 22 kişiye aynı anda servis çıkarabildi)
Hayatımda yediğim en güzel midye (20kg) oscar goes to @Ozerrock
Çok güzel biralar @Sehirkackini ve @Durul un biraları güzeldi harbiden.
@Baltazar taa Hatay’dan getirdiği mezeler ve ev yapımı şampanyası harikaydı.
@Apo_Cinar ın sürekli boş boş ortalıkta gezinip bütün işi kendisi yapıyormuş gibi havaları…
Gece 3te mağarama dönerken terasta @Alpayc ve @NavalTurk çevirmesine takılıp orada biraya içmeye devam etmem.
@ocho hocamın taa oradan getirdiği likörler…
@ers abiden yine bilgi sömürmemiz…
Ve bizi herşeyimizle kabul eden ve her konuda yardımcı olmaya çalışan otel yönetimi.
Daha yazmakla bitmez inan. O yüzden herkese yeniden çok çok teşekkürler.

21 Beğeni

Ha unutmadan;

15 Beğeni

@Msk sen elini organizasyonun altına koymasaydın bu kadar kolay toplanamazdık. Ayrıca getirdiğin sucuklar efsaneydi.

14 Beğeni

Aman bir recalim var!
Birbirinden meslek, şehir, yaş vs. oldukça farklı 20 kişiyi bir araya toplayıp bu kadar “saat gibi” “tıkır tıkır” işleyen bir program mı? İşte bu @Crusher ve @Msk eseri! E bu kadar insanı beslemek mi zor? İşte bu Msk , @menegin ve @Ozerrock ’ın özverisi! Bu kadar insan nasıl eğlenebilir, ya muhabbet biterse? @Apo_Cinar ve @Alpayc ’ın gayreti. Kasalarca tap 6 ile susuzluğumuzu gideren @CeyhunMisir ve likörleri ile bizi mest eden @ocho hocam ise ayrı bir tez konusu!

17 Beğeni

E kalan ben, @Durul, @Sehirkackini, @NavalTurk, @CeyhunMisir, @ers ise anın tadını çıkarmakla meşguldü.

Cevaplarıma ve yorumlarıma gelecek olursam @Sehirkackini: quadripel gerçekten çok lezizdi. En kısa sürede deneyeceğim umarım yaklaşabilirim tadına. Hatay’da görüşeceğiz zaten.
@menegin: et, çiğköfte, tatlılar güzel de asıl brewmaster birincisi biranı çok beğendim. Reçetede bize bahsetmediğin bir trick noktası var mı merak ediyorum. (Yol arkadaşlığı ve dostluğu konusu konuşulmaz bile <3)
@Msk: organizasyon yapmak ister misin? Başarılı olacağına inanıyorum. Şampanyalar konusunda kutlayacak çok sebebimiz var demiştim sana.
@ocho: hocam likörler mükemmel tarifini bekliyoruz foruma ama biraz şekerini azaltmak lazım sanki.

P.s.: Hanımlara da ayrıca bu kadar sarhoşa katlanıp, ortama da uydukları için ayrıca teşekkür ediyorum.
P.s.2.: @anon79215167 çok özlendin ortamda.

17 Beğeni

Daha çook biraraya geleceğiz nesılsa , acısını çıkartırız bunun.

7 Beğeni

Teşekkür ederim, ilave olarak
@ocho Hıcamın american brown ale
@Baltazar ın İrish red ale
Tabiki @menegin in şampiyon stoutu
Ama bir ilave daha yapmak lazım ki senin kasa kasa getirdiğin pale ale hayat kurtardı, mis gibi lıkır lıkır içtik…

10 Beğeni

Bir şeyleri unutmayayım diyordum ama unutmak insana özgü bir şey!
Sucuklar efsaneydi, keşke Fransız pasaportu olmayanlar tadadabilse, doyabilseydi(!)
Camambert peynirin zamana ihtiyacı vardı, neyse ki peynirin ana vatanından gelenlerede yorumlatma şansına hâiz olduk(!)
Bu arada camambert tatma şansımız olmasa da kültürü en azından elimize ulaştı

Peyniri beğendiklerinden olsa gerek, sevinçten kime sarılacağını bilemeyen arkadaşlarımızın olması elbetteki doğaldı.
Kapadokya ale çok güzel dediler, Kapadokya dan almayı unuttum, sipariş geçerim artık(!)
Mezeler hârikaydı, o konuyu nasıl atladım ben de anlamadım. Ama asıl hârika olan annenin çocuklara yapmış olduğu Pinokyo idi, lütfen en içten teşekkürlerimizi ilet Cenk.

Şampanyanın sesi uzaktan iyi gelir derler, uzaktan da gelmedi(!) Can sağlığı olsun!
Gülendam’ın eksikliği çok hissedildi. Ama özellikle hisseden tabii ki Cüneyt’ti. Makine yapmak yerine keşke iki kit alabilse… eli boş döndü diye üzgün olanlar, eli boş geldikleri için üzdüklerini de hesaba katmalılar (!)
Bir de ilk akşam herkese dağıtıldığı sanılan tatlıyı göremeyen çok kimse var :wink:
Özer in pumkin çok güzeldi, tek eksiği gövdesindeydi.
Çağdaşın biraları çok güzeldi (muhtemelen, heralde, galiba) (!)
Yemek 22 kişiye miydi? Tokyo, çirkin ve 3 çalışanı unuttun @Msk !
Çiğköfte ve mangal yapımı sırasında kaprislerimi çeken arkadaşlara teşekkür eder, kırdıklarım varsa affetmelerini dilerim…
Yine aklıma geldi, ne çalıştın be Ersoy abim.

13 Beğeni

Başta @msk ve @menegin olmak üzere herkese çok teşekkürler ve özellikle Çağdaş’a teşekkür etmek isterim, bizi havaalanından aldı. Sizlerle yüz yüze tanıştığım için çok mutlu oldum. American Brown Ale, American Pale Ale ve Munich Helles getirmiştim, her birinden 1 şişe tadım için. 3 şişe de likör. Uçakta zor kabul ettiler. X-Ray de bunlarda alkol varmı diye sordular. Sirke var dedim. Adam yüzüme baktı baktı, eski pokercilerden olduğumdan surat ifadem değişmedi, geç dedi adam. Munich Helles’i çok severek içiyordum, orada bu okside olmuş dediniz ya, evde daha 1 kasa var, dün içtim, aynı bira, psikolojik demek, içemedim :slight_smile:

Likörleri beğenmenize sevindim. Forumda “Likör Tarifleri” diye bir başlık açıp tarifler veririm. Ben "etil alkol kullanıyorum likör yapımı için. Ama forumda “etil alkol” yazmak ve kullanımı yasak sanırım. Tariflerde EA yerine “Votka” yazarım. Siz anlarsınız :slight_smile: Tabi yine de problem olacaksa başlığı açmam, özelden isteyene veririm tarifleri.

12 Beğeni

Elimde video var peynir yerken. Ne içtiysen artık…
Ayrıca fransız arkadaşlar da çok beğenmişti peyniri :slight_smile:

17 Beğeni

Çok üzüldük soldaki 1 litre rakının intihar etmesine.
Dikkat ettiniz mi çirkin gece sallana sallana gidiyordu :slight_smile: Kediler de öyle.

13 Beğeni

Ben de bu buluşma vesilesi ile birbirinden değerli forum üyeleriyle yüz yüze tanışmış ve birlikte vakit geçirmiş olmaktan son derece memnun kaldım. Her birinize geldiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ederim. Türkiye’nin dört bir yanından ortak bir hobi vesilesi ile bir araya gelip de sanki kırk yıllık dost gibi hiç yadırgamadan birlikte vakit geçirip eğlenebilmek, paylaşabilmek gerçekten harika bir duyguydu.

Ancak şunu belirtmek isterim ki bu organizasyonda emeğin neredeyse tamamı @Msk ya aitti. Toplanılması ilk düşünülen yer olan Aksaray/Güzelyurt ilçesi için ben devredeydim. Ama işletmeyle yaşanan problem nedeniyle rota Göreme’ye kayınca(iyiki de böyle oldu) dümeni tamamiyle @Msk devraldı. Ben de hem mesai mevhumum hem de evdeki şartlar nedeniyle yalnızca akşamları programa dahil olabildim. Eşim ve minik kızımı da programa dahil ederek gündüzlü geceli sizlerle birlikte olmayı istemiştim. Ama şartlar bu seferlik el vermedi maalesef.

@menegin Engin abi. Özellikle ikinci gece ben yola çıkarken zahmet ederek arabaya kadar eşlik etmenden tedirgin olduğunu farkettim ve ona göre de kullandım arabayı hiç merak etme sen :wink: Ama gecenin en tatlı yerinde ortamı bırakıp gitmek de zor oldu hani.

Tüm katılanların ayağına, emeğine, yüreğine sağlık. Güzel insanlar…

14 Beğeni

Tattığımı belirttim aslında, mangalda tatma anlamında demiştim ve takılmaydı, neyse… :slight_smile:

Abi bence sallana sallana giden Apo’ydu, neyse kedi olsun :wink:

10 Beğeni

Var mı gerçekten böyle bir şey?

7 Beğeni

Var diyorlar, ben de içemedim :slight_smile:

5 Beğeni