Yabancıya Gitmesin | Satılık-Takaslık-Hibe

görüşülenler hariç diğerlerini girdim abi

3 Beğeni

Tam Tahıl ekipmandan alınma, Malt değirmeni: 600 TL (Sadece matkapla çalışacak şekilde modifiye edildi) Satıldı

Hat Regülatörü hiç kullanılmadı. 250 TL. kargo yapılır.

Bende 3/8" (9.5mm) olanından var. İşinizi görürse göndereyim.

2 Beğeni

5/8"-8 gerekliydi, ama bulundu.
Yine de çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Tam tahıl değirmeni, yine forumdaki üyelerimizden birinden almıştım. farklı bir değirmene geçtiğim için ihtiyacım kalmadı. Ağır olduğu için kargo çok mantıklı olmayacaktır. Fiyat 200 TL. Konum: Ankara

6 Beğeni

Talibim ama izmirdeyim

2 Beğeni

Önümüzdeki haftanın başında İzmir’de olma ihtimalim var. Eğer arabayla gidersem getirebilirim.

1 Beğeni

Hocam konuyu farklı yere çektiğim için kusura bakma ama işe yarıyor mu?

Çok kullanışlı değil herhalde ama kırma performansı yeterli mi?

2 Beğeni

Diğer değirmenler kadar konforlu değil sadece, biraz daha emek istiyor.
Ben de aynısıyla başlamıştım ve uzun zaman kullandım.

2 Beğeni

Bobo nun dediği gibi, biraz daha zahmetli sadece, onun dışında iş görüyor.

3 Beğeni

Ben hala bunu kullanıyorum. Zaman zaman niyetlendim merdanelisi almaya ama bunu da elde tutmak istediğimden yenisine yer açılamadı.

Plaka aralığını tanelerin tamamının kırılacağı ayara getirdiğimde küçük bir kısmı unlaşıyor. Bence zararı yok. Fakat maltı kırmadan en az birkaç saat önce ağırlığının %2’si civarında su spreyleyerek kabukları nemlendirmenin sonuca çok olumlu katkısı var. Kabuklar büyük parçalar halinde kalıyor, hem mayşeye tanen geçme riski azalıyor hem de malt yatağının süzme performansı yükseliyor.

Mereti düşürüp kırmak da pek kolay olmadığı için herhalde bira yapma hayatımın sonuna kadar ekipmanımın bir parçası olarak kalacak.

5 Beğeni

Pratik’te 6,5 kg bir maltı hakkıyla spreyleyerek nemlendirmek için sermek lazım. Ancak bu genelde mümkün olamıyor. Varsa bir pratik uygulama paylaşır mısınız ?

Hazır yarın Brewing Efficiency üzerine çalışıyorum. Olmadı bunuda denerim :slight_smile:

1 Beğeni

Maltları tarttıktan sonra ana kaba aktarırken her bir santim kalınlığında bir katman oluştuğunda, bütün yüzeyi ıslatacak şekilde birkaç fısfıs yapıyorum.En sonunda da maltın tamamını şöyle bir harmanlayarak ıslaklığı homojen hale getirdikten sonra kabın üstünü streçleyip en az birkaç saatliğine bir kenara bırakıyorum. Eğer değirmende kırma işini aynı gün yapmayacaksam buzdolabına kaldırıyorum ve kaynatma için bir günden fazla bekletmiyorum. Malum nem artınca küflenme riski de artıyor.

Başlarda malt ağırlığının %2’si kadar suyu ölçüp sprey şişesine doldurup mümkün olduğu kadar suyun tamamıyla homojen nemlendirme yapmaya çalışıyordum. Tabii ki sonraları tembelliğe yenilip göz kararı yapmaya başladım. Bu arada edindiğim tecrübeye göre maltı fazla ıslatıp kırma sırasında çamurlaşıp değirmene sıvaşması için epey bir su gerekiyor. Yani %2’yi minimum kabul edip %4’e kadar artırmanın pek sakıncası yok gibi.

4 Beğeni

Ben 5 yıldır bu aleti kullanıyorum, Biab yaptığım için unlaşma sorun olmuyor. Çok homojen kırmasa da iş görüyor.

Birazdan şalgam için bulgur unu yapacağım kendisiyle…

5 Beğeni

Sevgili arkadaşlar merhabalar, bir süre yurtdışına gideceğim için kullan kullan bitiremediğim elimdeki malzemeleri bu hafta elden çıkarmak istiyorum. Aşağıda liste halinde paylaşacağım. Maltlar, kovalar, şerbetçiotları vs.

Zamanında yüklü alım yaptığım için uzun zaman alışveriş yapmam gerekmemişti. Her ürüne yaklaşık bir fiyat belirledim, hemen hemen yarı yarıya veya daha ucuzunu yazdım. Hakkaniyetli değil diyorsanız konuşuruz elbette. Maltların çoğunun son kullanma tarihi geçti, hepsini yazdım. Hiç açılmadığı için ben hep kullanıyordum. Epey bir gurme değilseniz ve daima en taze maltı kullanmıyorsanız tadında büyük farklar yakalamak zor.

Yanlış toplamıyorsam yazdığım rakamlar 1200-TL ediyor. İstanbul Bakıköy’den elden alırsanız tamamını 1000-TL’ye veririm, herkes mutlu olur :slight_smile: Ayrıca sanıyorum 100er gram veya üzeri kalan Bru-1 ve Zappa şerbetçiotları ile daha önce açtığım bazı maltları ve meşe yongalarını da hediye edeceğim. Bru-1 çok güzeldi. Zamanım ve enerjim olmadığı için ayrı ayrı satmak benim için güç olacak. Kargolamam gerekirse kargoyu alıcı ödemeli göndereceğim.

Maltlar
1 ad 5kg thracian pilsen 50-TL
SKT 14.01.2021

1 ad 1kg kayın isli malt 15-TL
SKT Ekim 2020

1 ad 1kg carabelge 15-TL
SKT Nisan 2020

1 ad 1kg chateau buckwheat 15-TL
SKT bilgisi yok 4>15 ebc

1 ad 1kg cararye 15-TL
SKT Mayıs 2020

1 ad 1kg thracian buğday 15-TL
SKT Temmuz 2021

1 ad 1kg ingro arpa ezmesi 15-TL
SKT Kasım 2020

1 ad 2.5kg pale ale malt 45-TL
SKT Eylül 2022

1ad 1kg meşe isli buğday maltı 15-TL
SKT Ocak 2020

1ad 1kg honey biscuit malt Black Swaen 15TL
SKT bilgisi yok 2019da Hollanda’dan almıştım

1ad 250gr carafa 1 special, debittered/ kabuksuz 10TL

1ad 1kg roasted barley Black Swaen 15 TL

Hava Kilidi ve Kovalar vs

4 ad kristal hava kilidi 2’si sıfır
Toplam 60-TL

4 ad normal hava kilidi ikisi sıfır
Toplam 30-TL

3 adet 22 litre kova, ikisi sıfır
Toplam 465-TL

1 adet 16lt kova sıfır
150-TL

1 ad ph metre, sıfır 80-TL
https://a.aliexpress.com/_vmojUW

1 ad 150gr pwb sıfır 25-TL

Şerbetçiotları

1ad 100gr chinook 60-TL
TETT Ağustos 2022

1ad 100gr cascade 40-TL
TETT Ağustos 2021

1ad 100gr simcoe 40-TL
TETT Ağustos 2021

Hepsini alana hediyeler

Yaklaşık 200gr amerikan meşe yongası orta kavrulmuş

Yaklaşık 1kg caraaroma
Yaklaşık 1kg koyu buğday
SKT ocak 2020

Bir miktar Kapak

Yaklaşık 100er gr zappa ve bru1 şerbetçiotları
2019 hasat tarihi

7 Beğeni

Kovaların fotoğrafını koyar misiniz?

Selam. 5 kglik kapalı pakette mi durdu yoksa da fazla miktardan kalan mı bu?

Kapalı paket, hiç açılmadı. Yaklaşık olarak ifade etmediğim tüm paketler hiç açılmadı, alındığı gibi duruyor. Nolur hepsini alın beni de kendinizi de mutlu edin :slight_smile:

Maalesef şu an evde olmadığım için koyamıyorum. Hepsini butikbiradan almıştım. En fazla durmaktan tozlanmıştır. Temiz durumda. Forumun eskileri tanıyordur beni sanıyorum, mağdur veya pişman olmazsınız.

3 Beğeni