Yemlik Arpadan Şişeye--İlk Denememde Ev Yapımı Malt Serüveni

Bu başlık altında, arpa maltlamadan mayşelemeye, kaynatmadan şişelemeye kadar tüm süreci paylaşmak istiyorum. Ben ilk defa yapıyorum, ne çıkacak ben de bilmiyorum, süreçte öğrendiklerimi anlatacağım,Hatalarım da olacaktır mutlaka, önerilerinizi duymaktan büyük mutluluk duyarım…

Başlayalım : İşe bildiğimiz yemcilerde çok ucuza satılan geçen senenin mahsulü (konya üretimi) arpalarla başladım
Arpaların içerisindeki çöp,taş vs maddeleri temizleyip elekten geçirdim
Çimlenme sürecini hızlandırmak için 37C suda 1,5 saat beklettim ve daha sonra 3cm kalınlığı geçmeyecek şekilde tepsilere dağıtıp üzerini bir bezle örttüm ve her 5-6 saatte bir tekrar nemlendirip karıştırdım

Sonuç :Bütün arpalar çimlendi, 37C de Islatmada süreside dahil 46 saat içerisinde arpalar yeterli düzeye geldi ve güneş altında tepsilerde kurumaya bırakıldı,bu sıcaklarda 3 günde kuruyacaktır

Ek bilgi : Tereddütlerim olduğu için bu arpadan bir hafta önce alıp aynı yöntemle maltladım ve evdeki rondo aleti ile bir miktarını kırıp yağmurlama dahil 1/5 su oranıyla 1 saat mayşeledim ve kaynatmaya geçmeden önce 20C de ölçüm yaptım sonuç : 1046 çıktı
Yani sanırım arpamız çok kötü değil,en azından elimde %5 alkollü malt bir içecek olucak: :rofl:,üstelik içerisinde hatırı sayılır kırılmamış rondodan kaçan arpalarda vardı
Eğer doğru düzgün kırılmış olsaydı sanırım 1050 üzerinde bir ölçüm alıcaktım,Ben alkol oranım %5in üzerinde olsun istemiyorum,sanırım mayşelemedeki 1/5 oranını değiştirmek zorunda kalacağım çünki bu sefer maltları değirmende kırdıracağım

4 Beğeni

1 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Evde Malt Yapımı (Denemeler, Tecrübeler, Tarifler)

Konuyu ilgili başlığa taşıdım

1 Beğeni