2026 Güncel Şerbetçiotu, Malt ve Maya Tedarik Süreci Genel Paylaşım

Aslında çok eski hatta ilk tedarik sitelerinden bir tanesi, hatta ithaller dışında ilk yerli kit satışı burada çıkmıştı. Daha sonra piyasadan çekilmişlerdi. Geçen yaz ayları gibi yeniden geldiler. İyi ki geldiler de alternatif yarattılar.

Harika çıkacak, eksik kalır bir yanı yok.

https://www.aeb-group.com/en/beer/biotechnology/yeasts Mayaları. Kullananlar sonuçlardan çok memnun.

4 Beğeni

Bira House’dan aldığım castle malting crystal maltı bugünkü bitter’da kullandım. Malt taneleri homojen dağılım sergilemiyor, birkaç taneye baktım sanki açık renkli tanelerin karamel dönüşümü tamamlanmamış gibi. Castle malting bildiğim kadarıyla iyi malt üreten bir firma, bakalım tat ve renk nasıl olacak?

Bilgisi olan veya bu maltı deneyimleyen arkadaşlar da yorumlarsa sevinirim.

4 Beğeni

Güzel malt, rahat ol :slight_smile: caramalt ikamesi. Çok kullandım, hatta olur mu diye paylaşacağım reçeteye de siz bakıp yorumlarsanız sevinirim.

1 Beğeni

Caramalt 30 EBC, bu malt 140-160 EBC

Ama fazla kaçmasın :slight_smile:

1 Beğeni

Pardon ya kristal 60 :slight_smile:

2 Beğeni

Punkit English ale maya ile taptığım birayı şişeledim, öncelikle not olarak bu birada ilk önce kullandığım notthingam maya çalışmadı, benim de hatam sonucu kovadaki şerbetin üstü küflendi ve dipten temiz bir kovaya aktarıp punkit’le mayaladım (yaklaşık 16-17 C)

Maya sindirimi bu belgede %84 yazıyor ama bendeki birada %72,5 hesapladım. Belki şerbetle ilgili bahsettiğim sıkıntılardan dolayı olabilir. Aynı mayayla bir de bitter kaynattım, ona da bakarız.

Edit: Bira house sitesinde sindirim %75-83 yazıyor.

Çökelme gerçekten yüksek, şişelerken baktığım tat da gayet güzel geldi, olgunlaşınca tekrar bakarız.

Ben mayayı beğendim, punkit kölsch, american ale maya da aldım, deneyeceğim en kısa zamanda.

6 Beğeni

Bende önümüzdeki hafta bu firmadan aldığım pale maltı kaynatcağım. Weyermann’dan Jet30’da 5 kg malt ile fermanterde 21 litrede 1054 civarı OG alıyorum. Bakalım castle malting nasıl olacak :slight_smile:

1 Beğeni

Benim markalarla ilgili görüşüm
Muntons> weyerman> diğerleri> tracian-hitit

2 Beğeni

Stoklar açılmış, bilgilerinize.

Viking hakkında ne düşünüyorsun? Yarı yarıya fark var aralarında.

Hiç kullanmadım, fikir sahibi değilim malesef.

1 Beğeni

Viking fazla protein bırakması dışında bir sıkıntısı yok.

3 Beğeni

Pomona mayayı deneyen oldumu? Lallemand’ın NEIPA mayası, yabancı yorumlarda bol bol şeftali aroması verdiği söyleniyor.

1 Beğeni

Bu mayayı @shqiptarkoska ile konuşmuştuk İstanbul’da , övgüyle bahsetmişti

1 Beğeni

Müthiş bir maya, süper hızlı ve aşırı tropik sonuçlar veriyor.

Teşekkürler yorumunuz için,

50’şer gram citra,mosaic,centannial, el dorado harcaycağım oldukça masraflı bir kaynatma olacak toplam 200 gram.

Çekincelerimden birisi böyle süper hızlı ve tropik diye reklamı yapılan mayaların aslında normal ale mayaların aşırı sıcaklarda fermante edilmişine benzeyen off flavorlar (aşırı meyvemsi esterler) ile dolu hallerinden olması. Bu yönden bir yorumunuz olur mu?

Sanki S-04’ün 25-27 derecede fermente edilmiş hali ile karşılaşmayız dimi?

Çünkü normal ale mayalarda yüksek sıcaklıklarda bol bol meyvemsi esterler veriyor ve hiç hoş şeyler değil bildiğiniz gibi. Belkide bu reklamı yapılan tür tam olarak bu aslında ama 20 derecede veren halini geliştirmişlerde satıyorlar gibi…

Yok, kesinlikle alakası yok.
“Thiolized” kelimesi ile maya bileşiklerinin ve özelliklerinin detaylarını nette araştırabilirsiniz. Bu mayanın sonuçlandırdığı tadlar sıcak fermantasyon esteri şeklindeki meyvemsi tadlardan çok daha farklı şekilde, kullanılan otun aromalarını parlatma ve öne alma şeklinde ilerliyor ve sonuçlanıyor. Hız ise kweik efsanesini sonlandırır şekilde, 3 günde FG hazır.
Hazyler ve neipalar için sonuçları harika.

3 Beğeni

Üçüncü gün otlarını ne ara atacağız? Mayayı atar atmaz hemen dryhop başlamak lazım :grin:.

Öyle gözüküyor gerçekten, ben 24 saat sonra otları verip 3-4 gün o şekilde bekletmeyi planlanıyorum. 5.günde de fıçıya alacağım valla.

Şöyle söyleyeyim :slightly_smiling_face:

4 Beğeni