2026 Güncel Şerbetçiotu, Malt ve Maya Tedarik Süreci Genel Paylaşım

Viking hakkında ne düşünüyorsun? Yarı yarıya fark var aralarında.

Hiç kullanmadım, fikir sahibi değilim malesef.

1 Beğeni

Viking fazla protein bırakması dışında bir sıkıntısı yok.

3 Beğeni

Pomona mayayı deneyen oldumu? Lallemand’ın NEIPA mayası, yabancı yorumlarda bol bol şeftali aroması verdiği söyleniyor.

1 Beğeni

Bu mayayı @shqiptarkoska ile konuşmuştuk İstanbul’da , övgüyle bahsetmişti

1 Beğeni

Müthiş bir maya, süper hızlı ve aşırı tropik sonuçlar veriyor.

Teşekkürler yorumunuz için,

50’şer gram citra,mosaic,centannial, el dorado harcaycağım oldukça masraflı bir kaynatma olacak toplam 200 gram.

Çekincelerimden birisi böyle süper hızlı ve tropik diye reklamı yapılan mayaların aslında normal ale mayaların aşırı sıcaklarda fermante edilmişine benzeyen off flavorlar (aşırı meyvemsi esterler) ile dolu hallerinden olması. Bu yönden bir yorumunuz olur mu?

Sanki S-04’ün 25-27 derecede fermente edilmiş hali ile karşılaşmayız dimi?

Çünkü normal ale mayalarda yüksek sıcaklıklarda bol bol meyvemsi esterler veriyor ve hiç hoş şeyler değil bildiğiniz gibi. Belkide bu reklamı yapılan tür tam olarak bu aslında ama 20 derecede veren halini geliştirmişlerde satıyorlar gibi…

Yok, kesinlikle alakası yok.
“Thiolized” kelimesi ile maya bileşiklerinin ve özelliklerinin detaylarını nette araştırabilirsiniz. Bu mayanın sonuçlandırdığı tadlar sıcak fermantasyon esteri şeklindeki meyvemsi tadlardan çok daha farklı şekilde, kullanılan otun aromalarını parlatma ve öne alma şeklinde ilerliyor ve sonuçlanıyor. Hız ise kweik efsanesini sonlandırır şekilde, 3 günde FG hazır.
Hazyler ve neipalar için sonuçları harika.

3 Beğeni

Üçüncü gün otlarını ne ara atacağız? Mayayı atar atmaz hemen dryhop başlamak lazım :grin:.

Öyle gözüküyor gerçekten, ben 24 saat sonra otları verip 3-4 gün o şekilde bekletmeyi planlanıyorum. 5.günde de fıçıya alacağım valla.

Şöyle söyleyeyim :slightly_smiling_face:

4 Beğeni

Teknik bir aksaklık sebepli birahouse siparişlerim Çanakkale’den 1 hafta geç kargolandı ama sorun yok.
Kilitli şot paketlerini ve vakum kalitesini sevdim.

5 Beğeni

Geçen benimde alışverişim oldu süper ilgililer. Kargonuz hazır, kargoyu teslim ettik gibi ilgileri çok iyiydi

1 Beğeni

Şu magnumu ve targwtı sevemedim bir türlü, mandarina bavaria ve huell melon otları da bana hep çok gereksiz gelmiştir, noble otlardan pek aroma gelmeyeceği için ama centenniel severim

1 Beğeni

Magnumu sadece acılık otu olarak severek kullanıyorum.
Mandarina ile direkt stoksuz yakalanmaktan kıl payı döndürecek smash yapacağım. 5 kg pale + 100 gr. Mandarin, yapıştır :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Ne yapacaksın işte ve ne bekleniyor bu şerbetçiotundan sıkıntı orada, mandarina sadece isminde var öyle düşün😏

Mandalinaya kaçan bir citrus, tatlı dut ya da tatlı deveci armutu gibi aromalara ek hafif baharatsı notalar almıştım, keyifle tüketmiştik.

1 Beğeni

Sen bunları almaya çalışmışsın gibi geldi bana Gökaycım😁bu otu üretenler bile almamışlardır bu dediklerini, sen bakma bu avrupa otlarına yazılanlara, saaz , ekg ve styrianları bir kenara bırakırsak pek bir aroma, tat ve koku gelmez bunlardan, ben de bi hevesle almıştım bir kaç sene önce bavaria ve huel melon, ııh, hallertau herschbücerden farkı yok bunların bende

1 Beğeni

Hazır olunca tadım için yollayayım 1 şişe :slight_smile:

1 Beğeni

Birahouse bana yakın bir yer olduğu için hep gidip elden malzeme alırdım buradan. 2 arkadaş işletiyordu burayı ve çok iyi niyetli, işlerini temiz yapan, tabiri caizse amatör ruhu kaybetmemiş kişilerdi. Hiç hile hurdalarını görmedim.

Castle maltları da bir ara alfaasit diye bir site getirip satmıştı. sonra kaybolup gittiler ama ben o dönem aldığım maltların hepsinden memnun kalmıştım.

2 Beğeni