2026 Güncel Şerbetçiotu, Malt ve Maya Tedarik Süreci Genel Paylaşım

Sen bana eldekilerden gönder şişelerin boş dönmez😉

1 Beğeni

Trokya birası sahiplerine aitti, harika biralarını yaptıkları malzemeleri getirmişken siteye de koymuşlardı. Sonra bir teminat yasası ile tüm üretimleri sonlandı :expressionless:
Güzel olan her şeye düşmanlar…

Birahouse ise eskiden Kadıköy taraflarındaydı fakat artık Çanakkaledeler. Taze mayşeler orada üretiliyor, tüm malzemeler oradan kargolanıyor.

2 Beğeni

evet küçükyalı’daydılar. taşındıklarını bilmiyordum. iyi yapmışlar.

Aah ah. Kediköy’ü özlüyoruz.

Birilerinin kaybı diğerlerinin kazancı olmuş.

İnat değil mi, şimdi de Marmaray artı metro marifetiyle bisikletle BiraBurada’ya gidiyorum, yüklenip dönüyorum.

1 Beğeni

Her bölüm farklı bir Türk craft üretici ile podcast yapılmıştı spotify da. Orada lafı geçmişti bu teminat yasasının. Üzüldüm kapanmalarına.

1 Beğeni

Butikbira maya stoklarını yenilemiş, fiyatları diğer sitelerden görece uygun, en son 2-3 sene önce kullandığımda bir sorunu yoktu mayaların, son dönemlerde deneyen oldumu?

Sizce orada yeni bir şey var mı? :slight_smile:

1 Beğeni

Mehris Ahtır getirmemişler, eldekiler bitti, Alamanyalara da gidemiyoruz malt getirmek için, biz nasıl Bitter, Dark mild, porter yapacağız :upside_down_face:

2 Beğeni

Eldekilerin kıymetini bilin. Bir aralar bir hobi büyüğümüz pale ale ile viyana malt karıştırarak o tada ulaşabileceğimizi falan söylüyordu. Belki siz de tanırsınız :wink:

3 Beğeni

%96 pils + %4 vienna bu işi çözer diyorlar

1 Beğeni

Mehris Ahtır 1966’da geliştirilmiş bir tür. O tarihten önce de Britanya adasında yüzyıllar boyunca her türlü ale yapılır idi. Kendimizi olmayanlarla sınırlamayalım, eldekilerle yapılabileceklere bakalım. Memlekette hala birşeylerin bulunabildiğine şükredelim. Mis gibi pale ale maltlardan mis gibi British Ale’ler yapılır.

3 Beğeni

Tabi tarihi ezberimden yazmadım. Wikipedia’dan kontrol ettim. Ortaokulda lisede bile onun bunun tarihlerini hatırlayıp sınav kağıdına yazabilecek kadar inek değildim.

2 Beğeni

Büyüklerimizin sözünü dinlemek lazım tabi, gerçi biz de büyüdük artık, hissi kablel vuku metoduyla uydururuz bir mehris Ahtır…

1 Beğeni

İki üç ay önce 10 kilo maris güvelendiği ve kurtarılamayacak hale geldiği için atmıştım. Özel maltlar falan derken 20 kilo kadar malt çöpe gitti.

1 Beğeni

Punkit İngiliz maya ile yaptığım bitter 1,040-1,013 olarak gerçekleşti.

Maya sindirimini %67,5 hesapladım, bence çok düşük.

Kullanan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.

2 Beğeni

Starter yaptın mı abi? Sonradan paketlenen hava teması olan mayalardan startersiz verim alamadım ben de. Covid zamanı lallemand ın maya üzerine bir bilgilendirme videosunu seyretmiştim, vakumlu paket açılıp hava ile temas gerçekleşince eğer pakette yazan değerlere ulaşmak istiyorsanız 3-4 gün içinde kullanmalısınız, ağzını kapayıp kaldıramazsınız nem aldığı için maya aktivasyonu başlar diyordu.

2 Beğeni

Bir gün öncesinde şişelediğim golden ale’in tortusuyla mayaladım, yarım litreden fazlaydı ve fermentasyon çok çabuk başladı. Sıcaklık genellikle 15C civarındaydı ama hareket son 3-4 gün 18 C’ye yükselttim.

Bu maya biraz yüksek sıcaklık istiyor sanırım, tek aklıma gelen şey o…

2 Beğeni

@CavcavAli çok doğru, açılmış pakette skt’si bitmiş notthingam ale maya vardı, starter yapmama rağmen çalışmadı, yine skt 2019 danstar munich ama bu sefer paketi açılmamış mayaya starter yaptım ve canavar gibi çalıştı.

2 Beğeni

Tarihleri geçmiş mangrove mayalar vardı 2 sene falan geçmiş hepsi çalıştı. Keşke paketli maya getirseler.

1 Beğeni

15 ⁰C çok düşük değil mi? Yani o sıcaklıklarda British. Stuck olma olasılığı da yüksek sanki Akgün.

1 Beğeni