6. Türkiye Ev Biracılığı Yarışması -İzevbir

Elimde derece almis bira var ben daha icecek zamani bulamadim @Ozerrock eline saglik herkesin emegine saglik :clap:

5 Beğeni

Derece alan herkesi tebrik ederim. :beers:
Listeyi merakla bekliyorum.

4 Beğeni

Arkadaşlar selamlar, 6. Türkiye Evbirası yarışmasını tamamlamış bulunmaktayız. Kazananları tebrik ediyorum, katılanlara da teşekkür ediyorum. Daha sonraki yarışmalarda katılımın daha da artmasını temenni ediyorum. Biliyorsunuz ki bu yarışmayı tamamen ülkedeki bira kültürünü, ev birası kültürünü arttırmak amaçlı yapıyoruz. Maddi olarak en ufak bir kazancımız olmadığı gibi aksine çok büyük maddi bir yükün altına giriyoruz. İnsanların katılımlarında etkili olmaması açısından da yarışmaya katılım ücretini biliyorsunuz çok cüzi bir miktar olarak belirledik.

Tüm bunlara rağmen ortada bir yarışma varsa bir ödül de olması gerektiğini düşünerek tüm kategorilerde derece alanlar için madalyalar hazırladık. Bu madalyalar en kısa zamanda sahiplerine ulaştırılacaktır. Bu tip yarışmalarda en büyük ödüller Best Of Show da ilk üçe girenlere verilir. Biz de madalyalarına ek olarak onlar için yaptırdığımız kupaları da vereceğiz.

Manevi ödüllerin haricinde,
Best Of Show birincisine 1 çuval malt ve 1 kg ot
Best Of Show ikincisine 15 kg malt ve 600 gr ot
Best Of Show üçüncüsüne 10 kg malt ve 400 gr ot
En kısa zamanda gönderilecektir.
(Otlar Çekya’dan ithal dünyanın çeşitli bölgelerinin otlarıdır.)

Tüm bunlara ilaveten Efes Yenilik Atölyesi, ileride belirlenecek bir tarihte Best of Show kazananlarını Konya’daki Anadolu Efes malt fabrikasına geziye götürecek.

Herkese tekrardan teşekkürler.:beers:

15 Beğeni

Katılan herkesin ellerine sağlık; derece alan arkadaşlara da tebrikler. :clap::clap:

4 Beğeni

Derece alan herkesi kutlarım. Bizim Pilsenerler sınavdan çaktı :smiley:. Bir sonrakini iple çekiyorum sadece puanlamanın nasıl olduğunu bilmiyorum, değerlendirme sonuçları bizim için çok ama çok önemli.

3 Beğeni

Pilsener riskli bir kategori ve yapması da zor bir bira. Ben zamanında kölsch ile derece almıştım ama onu da yapması zordu.

3 Beğeni

Bir sonraki tahmini zaman az çok belliyse şimdiden duyurmak bu işe katkı sağlayabilir.
Misal Mayıs diyelim, 5 ay var diyerek ona göre stil ve reçeteler üzerinde daha rahat çalışılabilir.

5 Beğeni

Daha önce toplantıda Mayıs - Haziran gibi festival ve yarışma diye söylemişlerdi.

2 Beğeni

6. TÜRKİYE EVBİRASI YARIŞMASI SONUÇLARI

Best Of Show (BOS)
1-Uğur Serim (Flanders Red Ale)
2-Abdurrahman Sevimli (Winter Seasonal Beer)
3-M.Engin Özaydınlı (Brett Beer)

Herkesi tekrar tebrik ederim.
Bundan sonraki yarışmalarda katılımın çok daha fazla olmasını dilerim :beers:

18 Beğeni

Kendime not;
Bir daha gazlanmamış biraları yarışmaya yollamak yok :grinning:

7 Beğeni

Benim de bir önceki yarışmada bir jüri fazla gazlı, diğer jüri az gazlı, 3. jüri de gazlanması normal diye yorumlamıştı. Orada takılı kaldım ben :slight_smile:

1 Beğeni

merhabalar,
Benim ilk ödülüm :slight_smile: 30c Winter Seasonal Beer ile katıldım.
Birincilik açıklandıktan sonra biraya ilgi duymayan arkadaşlarım tüm fıçıyı bitirdiler.

Yarışmada dereceye giren ve katılım gösteren tüm arkadaşlarımı içtenlikle tebrik ediyorum. Ayrıca bu değerli organizasyonu büyük bir özveriyle gerçekleştiren kıymetli ekibe sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum. @BiraMann

9 Beğeni

Bir de keşke fırsat olsa Kıymetli jurinin tadım notlarını, eleştirilerini ve tavsiyelerini alabilsek , yeni kurulumlar için ilham olabilir
Ukalalık yapmadan, acemi bir yarışmacı olduğumu bildiğinizi düşünerek
Best of Show kategorisinde derecelendirme nasıl yapılmakta. Toplam puan ile mi?
acaba buradaki kriter neydi? Teşekkürler. Bol lezettli keyifli biralı günler

1 Beğeni

Öncelikle tebrik ederim, çok iyi bir derece ve puan.

Zaman içerisinde scoresheetleri üye olurken kullandığımız mail adreslerimize yollayacaklar. Tavsiye olur mu bilmem hatta çok detaylı bir yorum olur mu, onu da bilemem ama mutlaka orada biranız ile ilgili görüşler oluyor.
Yalnız onların da bir hayatları olduğunu, bunun bir işleri olmadığını unutmayalım :wink:
(Her ne kadar ben çok darlasam da :face_with_peeking_eye:)
Örnek olsun diye daha önceki scoresheeti ekleyeyim;

Best Of Show (BOS)’ a genellikle kategorilerinde ilk sıraya girmiş biralar giriyor. Bunun için Kategori birincileri mini-BOS olarak ayrılıyorlar ayrıca yine jürilerin önerdiği ve kategorisinde çok yüksek puan alan ikinciler de mini-BOS’a dahil edilebiliyorlar. Böylece tüm jüriler kategori birincileri ve diğer dahil edilen biraları tekrar tadıyorlar. Burada başka etkenler söz konusu. Mesela ikinci şişede oluşabilecek şişe kaynaklı tat farkı, ya da farklı jürilerin farklı değerlendirmeleri gibi. Onlar puanları ve yarışmacıların kimler olduğunu yarışma sonuçlanana kadar bilmiyorlar. Buradaki son değerlendirmeden sonra puanlar verilip BOS 1,2 ve 3.leri belirleniyor.
Bildiklerim bunlar.

7 Beğeni

Bana skor kağıdı geldi bu arada. O kadar işe yaradı ki… Normalde bura ve her yerde genelde bulanıklığı göz önüne çok almadığımızı konuşsak da yarışma için önemliymiş onu anladım puanlar gitmiş :slight_smile: . Acılık değerini de kendi damak tadıma göre sınırda ayarlamıştım mesela onu daha ortalama hale getirmek gerekiyormuş, ve bir iki diğer şerbetçiotu aromasıyla ilgili bilgiler. Teşekkürler.

5 Beğeni

(gönderi yazarı tarafından silindi)

Yazdıklarınızı jüri arkadaşlara ilettim, umarım cevabını bulursunuz.

1 Beğeni

Yanlış birşey.mi yazdım anlamadım

Yoo, gerçekten attım :slight_smile: yazarlarsa öğreniriz.

1 Beğeni