Alışveriş Siteleri ve Tecrübelerimiz

Evet gelende hiç sorun yaşamdım. Muhtemelen benim ürünlerden birinde stok sorunu vardır. Bu hafta sonu da kaynatma yapayım diyodum, yetişmedi böylece. Neyse sorun değil de cevap alamamak 2 seferdir o tuhaf biraz.

Kargolar verilmeye başlanmış sanırım, benim kargom yeni verilmiş.

2 Beğeni

Benim de bugün geldi

2 Beğeni

Uzun zaman sonra butik biranın maltlarından aldım. Fiyatlar biraz uygun geldi umarım bir sorun yoktur.

1 Beğeni

Ucuz maltın birası olmazmış :slight_smile:

Weyermann ama. Garip olan tarafı da bu. :grin:

1 Beğeni

Bence stok yeniliyorlardır ve yer açmaları gerekiyordur ve tabii müşterinin ayağının yeni stoğa alışmasını sağlıyorlardır. Ben olsam sanırım böyle yapardım :slight_smile:

1 Beğeni

Malt skt 2025 sonu. Genel olarak butik birada pek stok olmuyor. İndirim de uygulanmamış fiyatlar bu şekildeymiş. İki ayrı firmadan weyermann malt var ikisini de deneyip yorumlayacağım.

1 Beğeni

Weyermann CaraPils Malt kullanılan reçetede carapils alternatifi hangi maltı kullanırım

Carafoam veya dextrinemalt

1 Beğeni

Vinoda fba vardı birara, şimdi var mı bilmiyorum

1 Beğeni

Bu reçeteyi yapmak için sordum

Carapils genel olarak yaptığımız biradaki gövdeyi yükseltmek ve köpük dayanımını arttırmak için kullandığımız bir malt. Yardımcı maltlar içinde renk ve aroma olarak en nötr olduğu için tercih ediliyor

2 Beğeni

Peki bu reçetede bu maltın yerine hangi maltı seçmek gerek. Bu maltı eklemeden reçeteyi devam ettirmek doğru sonuç verir mi?

Yulaf ezmesi öneririm…

1 Beğeni

OG 1047 Fg 1014 hesaplayınca 4.4 çıkıyor, siz 4.7 yazmışsınız

Brewersfriend sitesinin hesaplaması bu şekilde. Biraburada sitesi hatalı girmiş veriyi sanırım.

Bende de böyle gösteriyor, takılmayın :wink:

2 Beğeni

https://www.bjcp.org/beer-styles/2b-bohemian-pilsener/

İbu çok düşük kalmış , ilk gözüme o çarpmıştı bir bakayım dedim

İbuyu 35-45 arasına çekip bence carapils-carafoam-dextrine maltlarından da kullanman lazım

Czech lager ile isim değişikliği ise decoction veya melanoidin de gerekir, ama pilzen yani urquellin şehrini de kapsıyor mu bohemia o kısmı @ers Abi aydınlatır…

1 Beğeni

Biraburada kit,şişe siparişi verdim 2 gün sonra gayet güzel paketlenmiş şekilde elimdeydi…Kiti kurdum(acemiyim) kovadaki mayalar tıkındıkça(kabarcıklar çıktıkça) afiyet olsun diyorum;)

4 Beğeni