Merhaba Dostlar;
Yazlığa gittiğimde uzun süreli orada kalıyorum. Yaklaşık 2 ay kadar. Yanımda 2 Fıçı tam tahıl yapıp götüreceğim. (Hatta bu taşıma işleminde de kafama takılan sorular var o konuda da yardım rica edeceğim) 2 aylık süre zarfında ikram edeceğim çok fazla misafirim olacak, haliyle stoklarım çabuk tükenecek . Orada tam tahıl yapma imkanım olmadığından boşalan Cornelius fıçıları spunding valf ile fermenter olarak kullanarak basınç altında Pilsner yada Lager kit yapma fikrim var. Hatta ilk denememi hemen yapmak istiyorum.
Maya olarak biraburada 'dan temin ettiğim Lager mayayı kullanacağım;
https://www.biraburada.com/urun/maya-lager-tipi
Hali hazırda tüm kitler 23 lt için hazırlanmış olduğundan ;
- Ben maksimum kaç litre ile kurulum yapmalıyım? Lager Dip fermentasyonu olduğundan üst boşluğu minimumda tutabilirim diye düşünüyorum. 19lt 'lik corni kapasitesini ne kadar zorlayabilirim?
2.Tek kit olarak , malt özü ve şeker ilavesiz kurulumda hangi kiti tavsiye edersiniz. Sade kolay içimli bir yaz birası peşindeyim. Dryhop yapmayı düşünüyorum. Daha düşük su ekleyeceğim için lager kitler yerine pilsner kitler daha doğru bir seçim olur mu?
özellikle kit konusunda ki önerileriniz benim için çok kıymetli.
Aklımdaki seçenekler,

Ege malt kitlerine Lager maya fiyata dahil olduğundan şunları da tercih edebilirim.
Farklı üreticiler ve kitlerde olabilir. Kit’e karar verdikten sonra basınç ve sıcaklık konusunda ki tavsiyelerinize de danışacağım.