En Son Ne Aldık?

Ehm…
Keyif kaçıran biri gibi olmayayım ama sarı oyuncağınız bir işe yaramıyor.
:slight_smile:

Doldurma çubuğu mu o? Nereden?

3 Beğeni

Ahahaa, senin yazdıklarının öyle bir etkisi olmaz abi bende :slight_smile: , her daim olumlu alırım.

Zaten bira için değil abi, kolonya işleri için diyeyim ben.

Doldurma çubuğu amazon.com.tr üstünden yurtdışından

2 Beğeni

Güle güle kullan o zaman.

1 Beğeni

Hem brix hem de SG olan versiyonda iki skala da yanlış mı gösteriyor? Kendi aralarında tutarsızlık olduğu net, ama acaba ikisinden biri de mi doğru degil?

Yukarıdaki linkteki refraktomenin ekranına baktığımızda 25 brix 1097SG gibi okunuyor

ama gerçekte 25 brix;

resim

3 Beğeni

Kalibrasyon yapıp hangisi doğru gösteriyor emin olmak lazım.

1 Beğeni

Malesef bende de var bundan ve pek kullanısli bulmadim.

Kovaya direk takılamıyor silikon hortumla birbirine takmak gerekiyor.
Delik dolayısıyla damlaları hacimli, kayıp çok olabiliyor. Son olarak normal şişeleme çubuğundan daha kalın olduğu için şişe içinde fazla yer kaplayıp şişede fazla boşluk bırakıyor. Kullanmıyorum bu nedenle.

2 Beğeni

Bence şarap sişelerken çok işe yarayacak çünkü hortumu bağladığımız yer yüzünden zamanında çok iş geldi başıma.

1 Beğeni

Ben plastik olanı da hortumla kullanıyorum gerçi ama şu fazla boşluk kalma olayı iyi değilmiş. İlk denemede neler gelecek bakalım başımıza.

2 Beğeni

Bence hiç moral bozma… Sen bakma bu arkadaşa.
Her şey çok güzel olacak.

2 Beğeni

amazondaki refraktometreden aldim. Bu sabah teslim edildi. hidrometre ile dogrulama yaptigimda gravity dogru, brix yanlış cikti. genel olarak begendim. tavsiye ederim kesinlikle.

3 Beğeni

Aynı ürün benim de elime biraz önce geçti, keşke diğer sadece brix yazan ürünü alsaydım diye ufak bir pişmanlık duysamda elime alıp bir iki test denemesinden sonra memnun kalabileceğimi düşünüyorum. 1.060 olarak elimdeki klasik hidrometre ile yaptığım ölçümü bu alet ile denediğimde 15 brix gibi bir değer gördüm, karşısıda da sanırım 1.059 gibi bir değere geliyordu. Herhalde düzelme faktörünü 1.004 yerine 1.04 olarak karşı tabloyu oluşturmuşlar. Ben kendi açımdan bu ufak farklara çok takılmam diye düşünüyorum, özellikle üzüm tanesindeki şeker oranı için bu sene bize gerekliydi işimizi fazlası ile görecektir.

4 Beğeni

Bazen küçük ebatlı denemeler yapıyorum. O denemelerde genelde 5 veya 10 litrelik pet şişeleri fermentör olarak kullanıyorum. Ama musluğunun olmaması, takılamaması büyük dert. Şişeleme için 5 ltlik şeyi koca kovaya aktarmak saçma geliyor.

Bu tarz durumlarda kullandığınız küçük fermentörler var mı ? mesela musluklu cam damacanalar vs. ya da musluksuz kaplardan aktarma yöntemleriniz. Aktarma hortumları 250 tl fln olmuş da alternatif peşindeyim :slight_smile:

1 Beğeni

Yemekhanelere satılan 5-10 kg’lık yoğurt kovaları var, uygun şekilde musluk deliği ve hava kilidi açınca mükemmel mini fermantasyon kovası. Varsa iş yeri veya okul yemekhanelerine sorun.

4 Beğeni

Paraya kıyarım dersen böyle birşey düşünebilirsin ya da paslanmaz süt güğümlerinden, tabi daha da pahalı olur.

2 Beğeni

Çok mantıklı. İnternetten bile alsak delikli kovaların yarı fiyatı

https://www.hepsiburada.com/scratch-anet-kapakli-kova-hava-sizdirmaz-boya-gida-yourt-kovasi-10-lt-p-HBV0000142PVW?magaza=Shopping+Time&url_src=and-product-detail

4 Beğeni

Kıyamadım hocam :)))))

2 Beğeni

Personelin bol olduğu zamanda içinde yoğurt gelen kovalardan almıştım ben. Çalıştığınız yer nasıl bilmiyorum ama yemek yanına yoğurt gelen kovaları atıyorlar sonradan.

2 Beğeni

hayırlısıyla bu işe de bi adım attık bakalım. artık şarap diye de darlarım burayı :smiley:

3 Beğeni

Standart bira kovalarında musluk deliği 2.5cm, hava kilidi deliği ise 1 cm.

O halde kova delmek için şunlar iş görür gibi geliyor bana;

https://www.hepsiburada.com/reko-yaprak-matkap-ucu-seti-p-HBV00000SF5KE