En Son Ne Aldık?

Olmaz olur mu yaa çok kral kitler gelirdi eskiden içmeye doyamazdım. Onlar sayesinde az çok bira kültürüm oldu zaten… Sonra mantara bağladı 10 kit kursam 1 i 2 si falan eh işte çıkıyor düşünün…

Benim pompa kırılınca tamtahılekipmandan bu pompayı almıştım.
Biraz pahalı ama değer diye düşünüyorum.

2 Beğeni

Aklima benim de direk bu gelmişti ama fiyatı pahalı demiştim. Ama mecbur bi pompa alıcaz.

valla doların bu durumuna bakınca herşey normal

4 Beğeni

Port 66’nın bütün kitleri çok güzeldi.
Wherry, Smugglers zaten bir şey demeye gerek yok.

Son dönemde bana keyif veren kit ne var diye düşünüyorum, bir tek âşık olduğum kit geliyor aklıma, o da 3470 ile güzel olmadı nedense.

Arkadaşım bugün İngiltereden fotoğraf göndermiş…

9 Beğeni

resim

Rakamlara da gözüm çarptı lanet olsun ki :smiling_face_with_tear:

6 Beğeni

Wherry 20 pound vay be

3 Beğeni

3-4 sene önce bu fiyatlara bu kitleri satıyolardı bize, o zaman pound 4-5 lira falandı sanırım…

2 Beğeni

Doların astronomik artışına rağmen fiyatlarımızda herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir.
Arz ederim :slight_smile:

5 Beğeni

Zaman konusuna birşey diyemem ama ekipman maliyeti çok değil bence.

20 lt civarı tencereler 200 tl (ben annemin aşure tenceresine çöktüm 0 tl)

Tülden yapılma malt torbası (herhalde 20 tlye fln mal edilir. Bunu da anneme diktirdim 0 tl)

Şerbetçi otu için silindir çay süzgeçi 20 tl toplam

Bu tencereden çıkan hacim az olduğu için 16 lt kova (100 tl)

Gıda termometresi (20 TL)

2 tane mandal :slight_smile:

2 Beğeni

Butik biraya taze citra gelmiş, 1 senedir falan yoktu, 50 gramı 25 TL, 50 gramını 44 TL’den satan diğer sitelere burdan saygılarımı sunuyorum. Umarım şu mayalarıda tekrar getirirler, 60 TL’den US-05 satıyorlar meydanı boş bulunca :slight_smile:

Not: sanırım en fazla 50 gr alınabiliyor, ben daha fazlasını alamadım.

2 Beğeni

hah o yeni otu gelince bir deneyin sonra yorum yapın bence!

4 Beğeni

Huh? yinemi dolandırıldık yoksa, bir savunayım demiştim :smiley:

2 Beğeni

Neden böyle dediniz acaba? Saklama koşullarimi kötü? Sonucunda ithal gelen ürünler ve üreticiler belli. Kullandiysaniz yorumlarınızı beklerim arada ciddi fiyat farki var çünkü

hayır, ne hikmetse son kullanma tarihi gelen ürünlerin birdenbire tarihleri 3 sene uzuyor. saklama koşulları değil mesele. eskiden en güvendiğim firmalardan biriydi, şu anda tazelikte ve etikette b.burada ve fmarket e güveniyorum. son aldığım pale ale maltı görseniz ne demek istediğimi anlardınız, ilk kez weyermandan çöp topladım.

5 Beğeni

Belirttiğiniz firmalardan bence alışveriş yapıyorum ama yukarıda arkadaşın dediği gibi meydan boş kalinca s 05 i 60 liradan satmalari biraz zorlama oluyor… El mecbur yine bu iki firmadan alış veriş yapacağız, keşke daha fazla rakip gelse de doğru düzgün fiyatlar biraz daha rahatlasa.

1 Beğeni

Hocam ben de istiyorum ki 5 lira olsun, fakat durum şudur;
https://www.morebeer.com/products/safale-us05-american-ale-yeast-fermentis.html
siz ille de maya alacaksanız b.buradadaki amerikan ale mayası alın, aynı maya olması lazım.

Eğer Almanya dan falan gelen tanıdıklarınız olursa brewferm den uygun maya bulabilirsiniz, ama yine bahsettiğiniz maya 30 liralarda.

3 Beğeni

Citrayı en son 3 sene önce fln o fiyata almıştım galiba :face_with_monocle:

Ege malt dan (dark ipa/citra şot ile geliyor) kitini aldım. Havalar soğudu gideri olur diye düşünüyorum. Normal de ipa ve dark bira pek semem ama kit kaliteli gözüküyor bakalım…

2 Beğeni