En Son Ne Aldık?

Gövdesizden kastım içeriği olan aromalarla uyuşmaması. Ben de greyfurt ya da mandalina ile yapınca maya besini alıyorum fakat kveik ile hiç denemedim.

2 Beğeni

Efervesan hissi verecek neticede, bizler meyve sularıyla gelişigüzel yapmıştık pek de bi beklentiye girmeden, gayet de amacına ulaşmışlardı, sonuçta hard seltzer , çok da bi beklentimiz de yoktu açıkçası, bir daha yapar mıyım, anncak malt kıtlığı olur falan , öyle.

Benim son yapışım. Yaprsam greyfurt aromasını sevdiğim için sadece greyfurt yaparım başkada yapmam. Onunda zaten normal meyve özünden yapıyorum.

1 Beğeni

Turunçgiller doğru seçim bu efervesanlık için

1 Beğeni

Gazladırmada sorun olabiliyor ama. Bazen 4 gr şeker ile gazlandırmama rağmen çok gazlanıyor.

1 Beğeni

Şişede fermentasyon devam ediyor olabilir, 3 grama düşürülebilinir.

2 Beğeni

Aliexpress kegland mağazasında indirim günleri başlamış, ne kadar fark ediyor diye Nukatap akış ayarlı musluk fiyatına baktım, bu gün itibariyle, vergi dahil 1.135TL civarına alınabiliniyor (9 gün devam edecekmiş). İhtiyacı olan ve 10-15 gün bekleme süresi olanlar tercih edebilir.

8 Beğeni

Bilgilendirme için teşekkürler. Bir musluk bir de uzatma aparatı aldım. Fıçı, regülatör, tüp ve soğutucu dolabı tamamladıktan sonra bir eksiğim buydu. Gelsin deneyelim bakalım.

3 Beğeni

Bu başlığı kapatmak lazım :slight_smile:

5 Beğeni

1 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Yabancıya Gitmesin | Satılık-Takaslık-Hibe

En son fıçı ve ekipmanlarını aldım. Damlalık ve kule hariç tabi.

7 Beğeni

Geçen hafta helsinkideydim Aynısını otel odasında yaptım. 10 çeşit kadar yerel üreticilerden neipalar, pilsenler, ipalar, sour aleler derken sağlam bir tadım etkinliği yaptım. Son gün fıçıdan pilsner urquell denedim. En kısa zamanda tadım notlarını paylaşacağım.

6 Beğeni

1 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Bira Fotoğraflarımız

Acaba bu şekilde yaprak gibi olan şerbetçi otları satın alınabilir mi? Bizim bira kovasında kullandığımız bunların sıkıştırılmış hali mi? Yoksa başka bir işlem mi yapılıyor üzerlerinde?

Selam. Bira kovasında pellet denen, sıkıştırılmış halini kullanıyoruz ama özünde aynı şey. Bahçenizde şerbetçiotu yetiştirip hasat ettikten sonra direk kovaya atıp kullanabilirsiniz. Ya da uygun koşullarda saklayıp daha sonra da kullanabilirsiniz.

HB’de satılan bu ürünlerin birada kullanıma ne kadar uygun olduğu ise bence soru işareti. Raf ömrü, vakumlanmamış paketle gelmesi, satılan otun tipi vb faktörler önemli. Kullanılan otun, yapılacak biraya uygunluğu da bir başka konu.

2 Beğeni

Merhaba. Bunlar aktarda satılan tiplerden ben bir ara merak edip almıştım ama aroması v.s yok. Varsa da gitmiş dümdüz kuru ot kokan türü belli belli olmayan tipte şeyler. Zaten nerede kullanacağımı bilemeyip en son çöpe attım.

Dijital termostat ve micromatic regülatör edindim. Lager bira fermentasyonu için buzdolabında sıcaklığı ayarlamakta bu termostatı kullanıyorlar. Biraz daha tam tahılda tecrübe edindikten sonra bir lager denemesi yapmak istiyorum.
Regülatörü fıçı sistemine geçmeyi planladığım için aldım. Bir taraftan ne gereği var, ne güzel şişeleyip içiyorum diyorum; diğer taraftan nasıl olsa dayanamam fıçı sistemi kurarım diye ekipman topluyorum :sunglasses::sunglasses:

8 Beğeni

Termostatı nereden aldınız?

Probitki.com diye bir siteden aldım.

1 Beğeni