teşekkür ederim :)))
Soğudukça böyle bir durumu yaşama ihtimaliniz ortadan kalkıyor.
@Any nin söylediklerine aşağıdaki cümle hariç genel olarak katılıyorum. Her halükarda güneşten ve ısı kaynaklarından özellikle de dolu tüplerinizi uzak tutumakta ciddi fayda var.
Elbette ısı kaynağı ya da güneşten vb. korumanızda fayda var . 3-5 Lt tüpler 250 bar basınçla test edilir. Dolum basıncı 50 bar civarıdır. Bu sebeple, tüpte bir hasar yoksa herhangi bir sorun yaşama ihtimaliniz çok düşük.
Niye bu kadar ucuz? 20 karakter.
Eski ürün büyük ihtimalle
7 aydır kimse birşey yapmamış hep hazır almış heralde
Gerçi bende de durum pek farklı değil, RasberryPi2 ve CraftbeerPi3 ile kullandığım panoyu güncelleme için neredeyse 3 yıl önce aldığım panoyu nihayet tamamlayabildim. Hazır güncelleme yaparken, sistemi de RaspberryPi4 ve CraftbeerPi4’ e yükseltmek kaçınılmaz oldu tabi
Alpayc Dayanıklı Ev Aletleri, Üretim, Dağıtım, Pazarlama, Turizm, İnşaat Ltd. Şti A.Ş. Holding gururla sunar
Çok yanarlı dönerli olmuş.
Bakalım kullanımına şahit olmamız kaç yıl sürecek.
Tebrikler güzel iş çıkarmışsınız.
Bu baslik sonuk kalmis ben de yarin DIY kompresorlü fıçı soğutma dolabımı paylaşayım burada.
Evet, işte bana bunlarla gelin.
3 Kazan, 2 pompa, 1 selenoid valf, 4 sıcaklık sensörlü craftbeerpi4 sistem hazır. Sıcak su, mayşeleme ve kaynatma kazanlarını kontrol etmeyi, selenoid valf ile ilk soğutmayı şebeke suyu, ikinci soğutmayı akvaryum pompası ve buzlu su yardımıyla yapmayı planlıyorum. 3 kazan ve 1 buzlu su sıcaklığını takip ederek minimum müdahale hedefliyorum. Dimmer kontrolüm şimdilik ayrı kutu ile kontrol ediliyor. Geliştirme aşamasında
bu devre kartını craftbeerpi4 e entegre ederek otomasyonu tamamlamayı planlıyorum.
Çok güzel hareketler bunlar
Dimmer için aşağıdaki Waveshare’s 2CH Triac Hat ve plugin’i incelediniz mi?
Destek için teşekkürler işimi hiç uğraşmadan bitirmek anlamına geliyor bu
Waveshare’s 2CH Triac Hat alındı ancak plugin henüz raspberry pi 5 ile uyumlu değilmiş. Plugin geliştirici israilden görünüyor github da uzun süredir aktif değil. Raspberry pi 4 almam gerekecek. Benzer bir işe girişecek arkadaşlar şimdilik Raspberry pi 5 e gerek yokmuş. Cbpi4 için birçok plugin henüz pi5 ile uyumlu değil.
Selamlar herkese,
Bu başlığın uzun zamandır (7 ay) sessiz kaldığını görünce daha önce oluşturduğum ve geçici bağlantılar ile kullandım motorlu malt değirmenini biraz daha toparlayıp paylaşmak istedim. Tam final durumda olmasa da ilk haline göre oldukça toparlandı.
Kullanılan parça listesi:
- Çamaşır makinesi motoru
- 20 diş ve 120 diş senkron zamanlama kasnağı ve kayışı (1:6 oran olmuş oldu)
- Motor hız kontol unitesi
- DIN pano montaj rayı
- Eski sehpa
Çamaşır makinesi motoru kullanılmasının sebebi TACO adı verilen bir parça ile devamlı devri ölçmeye ve istenilen devirde sabit tutmak için voltaj düzenlemesi yapabilmeye imkan sağlamasıdır. Bu şekilde motora yük binince durmayacak ve aynı devirde(hızda) dönmeye devam edecektir. Normal bir dimmer kullanılsaydı hız ayarlaması yapılabilecekti ancak yüke girdiğinde motorun durma ihtimali söz konusu olacaktır, yani kararlı ve stabil bir devir sağlanamayacaktır. Konu hakkında youtube da birçok yerli/yabancı açıklayıcı başık mevcut. O yüzden daha fazla detaylara boğmadan aşağıda bir kaç görsel paylşaıyorum.
Aslında boşanmak için geçerli sebep
Zigon muydu o?
Kesin boşanma sebebi.
Zigona dokunan eller kırılır.
Çok şükür ki eşim foruma üye değil
E screenshot diye bir şey yok muydu?
E sen bira yapmıyosun ki, niye yapıyorsun bunu😉
Hep mübalağa ediyorlar abi, sen inanma onlara