Ev Birası Tadım Notları

Üçümüzünde farklı tatlar yakalaması :slight_smile: benim klasik her yıl yapmak isteyecegim bir tarif…

2 Beğeni

Yani daha tatmadığım için bir şey diyemeyeceğim. :slight_smile:

@Alpayc nin Belçika tarzı lageri. Aslında bu reçeteyi @Selosbrew Stella Artois tarzı reçete istemesinden sonra hazırlamıştık.
Bu arkadaş da fırsat bulursa (!) çok iyi bira yapıyor. Görünüm parlak ve oldukça berrak, köpük sonuna kadar ince bir tabaka halinde devam ediyor. Hafif malt tatlılığı aromada da tatta da belirgin, çiçeksi aroma maltla dengeli. Ekmeksi ve çiçek balı tadı da hissediliyor. Gazlılık olması gerektiği gibi yükseğe yakın. Bitişte kalıcı şerbetçi otu acılığı, otsu, hafif tahıllı ve ferahlatıcı. Ticari dese herkes inanır ve en büyük kusuru 33 lük olup çabuk bitmesi.
Ellerine sağlık… :beers: :clap: :clap: :clap:

6 Beğeni

Reçete sağlam olunca, gerisi kolay oluyor. Senin elinesağlık :pray:

3 Beğeni

Sonbaharda yapmak isterim. Elinize emeğinize sağlık afiyet olsun

2 Beğeni

Tropic thunder neipa.

7 Beğeni

@menegin üzerinde pumpicino yazan bira. sanırım pumpkin ale bu.

sen kışlık bira demiştin ama ben bu tarz koyu biraları sevdiğim için yaz kış farketmiyor bana. hazır istanbul’da hava biraz bozukken al sana kış dedim yapıştırdım. kendisi baya bol köpüklü. kaymak gibi köpük yaptı. güzel bir tatlılık, yoğun, bitişte bir acılık/burukluk. şottan geliyor sanırım. sanki çok hafif bir tarçın kokusu var. içimi keyifli ve doyurucu bir bira. akşam akşam yarım ekmek yemiş gibi. eline sağlık abi :slight_smile:

2 Beğeni