Merhaba,
Fermantasyon için buzdolabı kullanmak istiyorum ancak model konusunda karasız kaldım. Aynı şekilde kovanın içine sığar mı? tam eminde olamıyorum. Kovam standart butiğin 33 lt. kovası. Sizin önerebilceğiniz bir model var mı?
Mesela şöyle bir ürün var ve açıklamasında sadece 50lt. iç hacim demiş.
Bu dolaplar çok ufak, eğer yer sorununuz var ise ucu ucuna işe yarayabilir ama ben olsam büyük meşrubat dolabı almaya bakardım, evin içi şart değil balkon var ise güneş görmeyen bir köşesinde kullanırsınız. Ne yazıkki diğer dolaplara kıyasla yüksek elektrik tüketiyor ama şişe soğutmak yerine sadece fermantasyon amacı ile kullanırsanız tüketim de sizi üzmez. Ben de uğur marka vardı diye aklımda, uzun süredir sorunsuz kullanıyorum. Bütçeye uygun, servisi güvenilir bir ürün ikinci el bile olsa işinizi görür. Bir araştırın isterseniz. https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-elektrikli-ev-aletleri-beyaz-esya-gold-masters-mesrubat-dolabi-1-yil-garanti-montaj-adrese-teslim-1068613788/detay
İç yüksekliği 47,2 cm. Kovanızı hava kilidi dahil ölçüp sığıp sığmayacağını bulabilirsiniz. Benim 16 lt için yaptığım kutu 50 cm flndı. yüksek ihtimal sığmayacak kovanız.
Yeni zamlardan sonra buzdolabı şart oldu. Yazın lager yapacaz artık.
Daha önce hiç aklıma gelmemişti ama makina mühendisliği okuduğumdan dolayı bira yapmak için bir buzdolabı tasarımı yapabilirim. Söz vermiyim ama denicem.
O araya yalıtım malzemesi olarak ne koymuşlar acaba biliyor musun ?
2. el minik buzdolabı bulursan yapılabilir belki ama sıfır buzdolabı ile maliyeti hiç kurtarmaz.
Benim bahsettiğim de bunun benzeri fakat hazır buzdolabı kullanmak yerine kompresöre borular kaynatarak kendi çakma buzdolabını yapmak. Arduino ile beynini ayarlarsın mis gibi olur.