Evet ondanmış, sıvı içinde gibi yapınca sinyal yolladı.
Recai sayesinde cımbız ile dokunup bluetooth’u çalıştırıldıktan sonra 1000 su içine attım, multi calibration kısmına bu haldeyken 1000 pozisyonunu ekledim.
Şöyle bir şey yapılabilse ne güzel olurmuş. Diyelimki başlangıç kalibrasyon derecesi 30 derecede ayarlansa ve 1000,1010,1020,1030…1080 değerleri kaydedilse. Sonra kalibre edecek kişiler ilk başlangıç derecesini 30 derece ayarlayıp kalan diğer değerleri elle girebilse
Bir kişi uğraşır diğerleri yarım kilo şekeri ziyan etmeden kalibrasyon işini çözmüş olurdu.
Herkes tam olarak 30 dereceye ayarlayabilse dahi, ki pek mümkün değil, her cihazın ağırlık merkezi farklı olacağı için 1010,1020,1030…1080 değerlerinde cihazın yatma açısı aynı olmayacaktır. Dolayısı ile farklı sonuç verecektir. Tabi bu fark ne kadar olacaktır ve esasa ne dakar etki edecektir, deneyip görmek lazım.
Selamlar.
Hafta başında malzeme siparişlerini vererek bir tane yaptım bu cihazdan. Dün bir weissbier kaynatırken diğer taraftan kalibrasyonunu yaptım. Saf suda 30derece açıyı gördükten sonra 1080 graviteden başlayarak 1000e kadar daldırma hidrometre ile karşılaştırarak cihazın kalibrasyonunu yaptım. Mayşeyi fermentere almama müteakip cihazı fermentere attım ancak graviteyi 1095 olarak ölçtü. Halbuki fermenterde 1050 gravitede mayşe vardı. Acaba bağladığım ağırlıklar mı düştü diye kontrol etme amaçlı kovadan alıp saf suda yine 30derece değerini gördüm. Fermentere attım yine 1095 gravite gördüm.
Şimdi böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Şu anda sorunsuz veri gönderiyor ama değerler yanlış. Çok ilginç bir durum.
Edit: Şimdi aklima geldi. Cihazi ilk olarak saf su ile single point calibration yaptim. Daha sonra sekerli su ile multi point calibration yaptim. Sanirim ikinciyi degil ilk yaptigim kalibrasyonu baz aliyor. Saglik olsun artik. Ayni sekilde yapanlar icin bilginolarak dursun burada.
Merhaba…
Bizim floaty hidrometrelerin basınç altında çalışmamasının sebebi tam olarak nedir acaba ? Dıştaki tüpün ve kapağın basınca dayanıklı olması mı yoksa elektronik alet ve yazılımın basınç altında doğru ölçüm yapamaması mı ?
Teşekkürler…
Merhaba.
Siz söyleyince kontrol ettim, ürünün basınç altında kullanıma uygun olduğu ile ilgili bir bilgi yok, iki nedenden ötürü de olabilir. Ama konu ile ilgili mail attım dönüş olursa haber ederim.
Mail geldi, Floaty’nin basınç altında fermenterlerde kullanımı tavsiye edilmiyor dendi. Ama “çalışmama” nedeni ile ilgili bir şey yazmamış. “Floaty is not recommended for pressurised fermenters.”