Floaty Hidrometre Yapımı ve Kullanımı

Evet ondanmış, sıvı içinde gibi yapınca sinyal yolladı.

Recai sayesinde cımbız ile dokunup bluetooth’u çalıştırıldıktan sonra 1000 su içine attım, multi calibration kısmına bu haldeyken 1000 pozisyonunu ekledim. :slight_smile:

Her şey yolunda gibi. Denenecek bir ferm. sonrası sonuçlar tam görülecek. Bu arada dikey şekilde bekleyince sinyal yollamayı da durdurdu.

Son sorum olsun, fermantasyon nasıl bitiriliyor? Uykuya geçince mi bitiyor, ya da yeni ferm açınca mı?

2 Beğeni

Est hiç sorun değil.
Onu benim de çözmem zamanımı aldı :slight_smile:

Aktif bir fermantasyon varken,

Burada Test1 fermantasyonunu sağa kaydırırsanız fermantasyonu bitirir ve bitmiş fermantasyonu arşiv sekmesine ekler.

Sola kaydırırsanız da direkt fermantasyonu bitirir ve siler.

Ek olarak, Arşivden de sola kaydırarak eski fermantasyonları silebilirsiniz.

5 Beğeni

Bu bilgi sonrası eksik bir şey kalmadı :slight_smile:
Herkese hayırlı uğurlu olsun :beers:

2 Beğeni

Çok güzel anlatmışsınız kalibrasyon için güzel bir kaynak oldu elinize sağlık.

2 Beğeni

Şöyle bir şey yapılabilse ne güzel olurmuş. Diyelimki başlangıç kalibrasyon derecesi 30 derecede ayarlansa ve 1000,1010,1020,1030…1080 değerleri kaydedilse. Sonra kalibre edecek kişiler ilk başlangıç derecesini 30 derece ayarlayıp kalan diğer değerleri elle girebilse :grinning::grinning:
Bir kişi uğraşır diğerleri yarım kilo şekeri ziyan etmeden kalibrasyon işini çözmüş olurdu.

Herkes tam olarak 30 dereceye ayarlayabilse dahi, ki pek mümkün değil, her cihazın ağırlık merkezi farklı olacağı için 1010,1020,1030…1080 değerlerinde cihazın yatma açısı aynı olmayacaktır. Dolayısı ile farklı sonuç verecektir. Tabi bu fark ne kadar olacaktır ve esasa ne dakar etki edecektir, deneyip görmek lazım.

2 Beğeni

Bizim kargolarla bu hassasiyet imkansız.
Bana gelen ürün şahane paketlemesine rağmen içindeki pil yuvadan dışarı çıkmıştı mesela :slight_smile:

2 Beğeni

Selamlar.
Hafta başında malzeme siparişlerini vererek bir tane yaptım bu cihazdan. Dün bir weissbier kaynatırken diğer taraftan kalibrasyonunu yaptım. Saf suda 30derece açıyı gördükten sonra 1080 graviteden başlayarak 1000e kadar daldırma hidrometre ile karşılaştırarak cihazın kalibrasyonunu yaptım. Mayşeyi fermentere almama müteakip cihazı fermentere attım ancak graviteyi 1095 olarak ölçtü. Halbuki fermenterde 1050 gravitede mayşe vardı. Acaba bağladığım ağırlıklar mı düştü diye kontrol etme amaçlı kovadan alıp saf suda yine 30derece değerini gördüm. Fermentere attım yine 1095 gravite gördüm.
Şimdi böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Şu anda sorunsuz veri gönderiyor ama değerler yanlış. Çok ilginç bir durum.

Edit: Şimdi aklima geldi. Cihazi ilk olarak saf su ile single point calibration yaptim. Daha sonra sekerli su ile multi point calibration yaptim. Sanirim ikinciyi degil ilk yaptigim kalibrasyonu baz aliyor. Saglik olsun artik. Ayni sekilde yapanlar icin bilginolarak dursun burada.

2 Beğeni

Buraya koyulan para sonrasında çıkartılmıyor sanırım değil mi? Artık orda hayatına devam edecek :slight_smile:

Aynen, hayatına floaty’nin bir parçası olarak devam edecek :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Merhaba…
Bizim floaty hidrometrelerin basınç altında çalışmamasının sebebi tam olarak nedir acaba ? Dıştaki tüpün ve kapağın basınca dayanıklı olması mı yoksa elektronik alet ve yazılımın basınç altında doğru ölçüm yapamaması mı ?
Teşekkürler…

Merhaba.
Siz söyleyince kontrol ettim, ürünün basınç altında kullanıma uygun olduğu ile ilgili bir bilgi yok, iki nedenden ötürü de olabilir. Ama konu ile ilgili mail attım dönüş olursa haber ederim.

1 Beğeni

Mail geldi, Floaty’nin basınç altında fermenterlerde kullanımı tavsiye edilmiyor dendi. Ama “çalışmama” nedeni ile ilgili bir şey yazmamış.
“Floaty is not recommended for pressurised fermenters.”

1 Beğeni

Bu kegland rapt pill için mi?

Forumda imece usulü yapılan floaty hidrometre için.

1 Beğeni

Olmaması.
İçine sıvı girer.

1 Beğeni

Evet “olmaması” yanlış yazmışım.

selam, geç kalmadıysam ben de almak isterim.

Bitti ne yazık ki. 20 karakter