Hava Kilidi Kabusu

Herkese merhabalar, hava kilidi sorunum biraz farklı ve ne yaparsam yapayım çözemiyorum bu nedenle siz bilenlere veya fikir verebilecek arkadaşlarıma danışmak istedim. Bu benim 4. kurulumum oldu ilk kurulumum da havalar serindi ve çok sorunsuz bir kurulum oldu sonrakinde havaların ısınmasıyla birlikte fermenter soğutucu çantası sipariş ettim ve 1 lt lik su şişelerini buz olarak kullandım. Bu süreçte şişelerin çantayı ve dolayısıyla hava kilidini eğdiğini fark ettim ve doğal olarak hava çıkışı alamadım ama su her zaman çıkış yönüne doğru itilmiş vaziyette oldu bunun üstüne contanın da eğilmiş olacağını düşünerek şu çift katlı olan yeni contalardan ve çanta için ince buz aküleri sipariş ettim ve kurulumumu yaptım fakat şu anda yine hava kilidindeki su çıkış yönüne doğru tamamen itilmiş vaziyette ama hava çıkışı gerçekleşmiyor. Soğutucu çantayı her açtığımda içeriden yoğun bira kokusu geliyor. Kapağı kontrol ettim, contayı çevirdim, hava kilidini iyice soktum fakat nafile hava çıkışı yok sorun ne olabilir? her seferinde acaba okside oldu mu korkusuyla bira yapmak istemiyorum sizlerin bu konu hakkındaki görüşleri ve tavsiyelerini almayı çok isterim.

2 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Neden Hava Kilidinde Hareket Yok?