Hazır Kit Önerileniz

Taze mayşe ürünlerini deneyen oldu mu? Mantıken tam tahıla daha yakın olmalı gibi. Ben kendim adına türkiyedeki kitlerden aradığımı bulamadım. Biraburada IPA Hariç, onu başarmışlar.

aradan geçen zamanda kit ile bira yapanlar tecrübelerimi güncellemek istedim. biramarket golden fin light pils olanın 2 tanesinden 20-21 litre + w34/70 lager maya ile (kendilerinde lager maya yok) kurulunca yazlık güzel bir lager oluyor. aynı yerin buğday malt özü var diye kashmir olan + wheaty otsuz malt özü ile munich classic maya güzel bir sonuç verdi ama OG biraz düşük, 2 base malt özü ile daha iyi olabilir. Aynı yerin taze mayşesinden denedim ve beğenmedim.

Egemalt Ege Pils olanından ve kendi otsuz malt özünden 2 farklı deneme yaptım. Birini kendi sitelerinde new lager ale (lallbrew novalager) diye gönderdikleri (7gr) maya kurmaya çalıştım, maya çalışmadı, diğer kitle gelen 7gr mayayı da kullandım, öyle de efektif çalışmadı. Bu mayayı daha önce, biraburadadan alarak çokça kullandım hızlı çalışması gerek normalde. Neyse, bu kit denilen renkte değil (altın tonu deniliyor), tahminimce şekerle kuranlara yönelik rengi ayarlanmış tam malt kurmaya çalıştığınızda çok koyu bir renkte düşük IBU’da bir lager bira elde ediyorsunuz. Bence kötü değil ama sitelerinde yazılan da değil.

birahouse, 2 taze mayşe + base mayşe sipariş etmiştim. 1’er tanesi geldi (diğerleri iptal). Diğer taze mayşe satanlarda olduğu gibi şekersiz bir şekilde kurmama rağmen ve kendilerinin %100 malt iddialarına rağmen FG 1002 bitti. Bunun dışında izlenimim, mayaları, maltları ve müşterilere karşı tavırları gayet kaliteli.

İlk ev biram :beer:
İlk deneme olmasına rağmen sonuçtan genel olarak memnunum.

• Butik Lager kit+1 paket LME+150g dekstroz
  • OG: 1.038
  • FG: ~1.006
  • Fermantasyon: yaklaşık 18–19°C
  • Şişeleme: 14. gün
  • Şişe şekeri: standart doz dekstroz
  • Dinlendirme sonrası yoğun gazlanma ve kalıcı köpük oluştu

Tat profili:

• Temiz içim
  • Acılık zamanla yumuşadı
  • Malt aroması hoş
  • Gazlanma başarılı

Eksik taraf olarak:

• Gövde biraz ince kaldı ve içim hafif “sulu” hissettirdi.
    ————————————
  1. Kurulumu;
  • Butik Lager kit
  • 2 paket LME
  • şeker kullanmadan yaptım fermantasyon aşamasında

daha dolgun bir profil deneyeceğim :+1::beer:

9 Beğeni