Kusura bakmayın acemilik işte ![]()
Bende dün butikbiranın English Ipa sını 1.5 kg şekerle kurduğym halde 1049 OG aldım, hakkaten çok şaşırtıcı şekilde düşük çıkıyor butikbira nın kitletinin og si
Sırf merakımdan Bu sefer BB-22 Kveik Maya kullandım, 33C de fermantasyon devam ediyor
Kaç günde bitecek ve tadı nasıl olucak çok merak ediyorum bakalım
Benim son tam tahılım safe ale maya ile 5 günde 1000 ile bitti üstelik OG 1050 idi, yani olabiliyor demekki
Og hatırlamıyorum hocam.
SafAle’den kastınız US-05 veya S-04’se Brewfather’a göre çok mümkün görünmüyor hocam, sıcaklık kalibrasyonuyla ilgili bir yanılma olabilir. Siz deyince brewfather’dan %97 sindirim oranında HA-18 Safale High Attenuation isminde bir maya buldum, onunla sadece pilsner maltla yapılmış bir birada mümkün gözüküyor ama bu maya satışta olsa bile Türkiye’de yok bildiğim kadarıyla.
Butik biranın 3. kitini kurdum sonuçları buradan sizinle paylaşırım fakat ilk 2 kit 3 haftalık bir fermantasyon sonrası 1037-1009, 1040 - 1010 şeklinde sonuçlanmıştı. Fakat her seferinde sıvı malt özü kullandım. ilk kitte hiç şeker eklememişken 1037. İkinci kitte +200gr şeker ile 1040. Üçüncü şu an fermantasyon aşamasındaki kitte +300gr şeker ile 1041 ile başladım.
Farklı firmalardaki kitleri deneyeceğim 1,2 ay sonra.
Şişede köpürme sorunu oldu mu? kendi mayalarını kullandınız değil mi?
Şişelerde hiçbir köpürme sorunu olmadı tadı ve gazlanması gayet yerindeydi iki kitim içinde.
Mayaları Amerikan ale maya kullandım ve kit ile gelen mayalardı. Son yaptığım şu an fermantasyonda olan kitim için aynı firmadan buğday ale mayası almıştım ekstra olarak onu kullandım. 8 gündür fermantasyon nizami bir şekilde devam etmekte.
Forumdan haberim yoktu, bugün yeni üye oldum, 5 yıldan beri butik biradan alışveriş yapıyordum, pilsener alıyordum genelde, ama son zamanlar yaptığım biralar hiç güzel olmadı, ilk zamanki tatları yok, bende forumdan okuduğum kadarıyla birabizde ipa alacağım, butikbiradan sonra çok farkeder mi, birde ilk defa deneyeceğim için çok tatlı bir bira olur mu?
Hoşgeldiniz, eski kitlerin olmadığı çok konuşuluyor, tam tahıla geçilse mi artık beş yıl kit yetmiştir sanki
Aslında denemek isterim onu da ama becerebilirmiyim bilmiyorum
nasıl yapılcağı konusunda hiç bir fikrim yok, veya ne gibi materyaller gerekir, becks biraya en yakın olanı yapmak isterim hedefim bu yönde
Olay becks içmekse bence hiç başlama. Git tekelden al iç. Bunun için tamtahıla başlanmaz.
Göreceli bir durum, sonuçta başlayanların azımsanmayacak bir bölümü tuborga yakın bir bira yapmak için başlamıştır. Sonuçta bir yerden başlanınca tuborgu becksi aşıyor iş. Bahane olarak kalıyor onlar ![]()
Başlangıç seviyesi için aşağıda gayet güzel anlatmıştı sevgili @BoBo. Buradan başlayarak forumda iyice araştırmanızı öneririm.
Siz tekele çift ele aldırmayın canınız ne istiyorsa tam tahılla o yöne zamanla ulaşmanız mümkün. En önemlisi önce yönteme hakim olmak, kısa bir araştırmayla pek çok ticari ürünün klonu reçetelere ulaşabilirsiniz. Kit olarak ben artık neredeyse sadece bira burada sitesini kullanıyorum. Favorim IPA, kesinlikle acı sayılmaz, Carlsberg Luna benzeri denebilir
Selamlar , havaların soğuması ile yapımlarin çoğalmış olduğunu ve her yıl bir şeylerin değiştiğini dusunerek , yakın dönemde yapmış olduğunuz hazır kitler konusunda tavsiye verirseniz çok sevinirim. Yaptim ama olmadı , köpürdü , OG çok düşüktü veya cidden iyiydi gibi .
Ben Biraburada kitlerini alıyorum.
Mexican’ı, Italian Pils’i beğendim. Ayrıca Citra ile birlikte gelen IPA de iyiydi bence.
WB-96 maya konusunda hep ekşilik şikayeti olur ama buğday kitinde özel bir ekşilik yaratmadı, onu da beğendim (Ben fıçıya almadan önce meyve suyu da ekledim buna).
Teşekkürler @anon79215167 , Biraburada evet güzel ama ne yazık ki diğer sitelere göre pahali ve kargo ücreti ayrıca pahalı . Dediğin ipa daha geçen ay 700 liraydı şimdi ise 864 lira .
ege malt nasıl mesala kullanan var mı veya başka sitelerden de ürün alan var mı?
Bunu ben de beğenmiştim.