Jet 30 ile İlgili Sorunlar ve Olası Çözümleri

23 falan rahat alınır ama daha fazlada alabilirsin. Reçeteye göre değişir bu iş. Çok fazla malt koyup yüksek alkol çalışıp ve bol yağmurlama yaparsan ve üzerine 10 litre damacana su dökersen çok biran olur :grin:. Ama amaç litrenin çok olması değil. Stilin içinde kalmak. Yapmak istediğin stilin abv, ebc, ibu tat profili gibi değerlerinde bira yapmak. Tabi sen kendi reçeteni yaparsın o ayrı.

3 Beğeni

Teşekkür ederim .Anladım. Ozaman daha net sorayım: 1.040-1.046 23lt alabiliyoruz. Doğru mudur?

kabaca 5 kg civarında malt ile ortalama 1.045 OG - 23 litre elde edebilirsin,

1 Beğeni

Reçete yaparak görebilirsiniz bunu.
Yüksek alkollü bira sevmeyen biri olarak ben 27-28 litre alıyorum genellikle.

2 Beğeni

6 abv ye kadar rahat rahat 27 lt “wort” çıkıyor.

2 Beğeni

Teşekkür ederim Durul abi.

1 Beğeni

Beyler jet30’un elektrik kesme konusuyla ilgili cozum onerisidir. Ilk baslarda kaynatmada basladi komple elektrik kesmeye. Sonra mayselemede basladi. Ufak tefek oluyordu ama sonra mayselemem kabusa donusmeye basladi. Ocak 2025 itibariyle hatta gidip yeni makina fiyatina baktim. Biraburada sitesinde 25bin tl’ye satiyorlar. Sonra birsey denedim ve bu sorun ortadan kalkti. Herkesin ortak fikri bir sorun var ama bu mesela bir entegrenin bir parcanin yanmasi, bozulmasi degil. Neticede bu olsa hic calismaz. Sorun alt tarafin cok isinmasi. Dolayisiyla elektrik kesiyor. Alttaki izgaralar yeterli hava akisi saglayamiyor. Ya altina bir parca bisi koyun hafif yukarida kalsin ve hava akisi olsun ya da tezgahta bir taragini hafif cikik mermere koyun ki hava akisi olsun. Bu yontemle ben bu sorundan kurtuldum. Herkesin bilgisi olsun diye geldim.

6 Beğeni