Merhaba, keezer için ne tür ahşap önerirsiniz 53,5x53,5 kare bir derin dondurucum var 20cm yükseklikte yapmak istiyorum. Birde bunu dondurucuya yapıştırmak için kullanılır? Mastik, silikon, sıvı çivi?
Termostatı kullandınız mı? Sonuçlar nasıl bununla inkbird arasında kaldım
Selamlar , ben keezerımın boyunluğunu
yüksek kalite plywood malzemeden yaptırdım. Yalıtıma dahi ihtiyaç duyulmuyormuş. "Plywood " ; Isı yalıtımı çok iyi olan ve ıslaklık- neme karşı da çok dirençli bir malzemeymiş. Bu başlıkta 156. sırada resimleri var. Bir araştırın isterseniz.
Ben kullanıyorum. Daha yemi oldu alalı bakalım performansı bu şekilde giderse süper.
Selamlar,
Ben yapıştırmak için sıvı çivi kullandım. Yukarıdaki postlara bakarsanız dolap arızasından dolayı ayırmak zorunda da kaldım, mukavemeti yüksek fakat gerektiğinde temiz ayrılabilen bir ürün. Tavsiye ederim.
Yeni dolapta da tercihim sıvı çivi oldu.
Kullandığım ürün şu:
Yalıtım çalışması yaptım kendimce.
Birleşme yerlerine alüminyum bantta çekerim büyük ihtimalle
Yalıtım bantı da bu
Sıvı çivi sanıyorum mastik için kullanıyorsunuz. Zamanla sararma yapar bu ürün. Dolayısıyla eski bir görünüm oluşturur. Fakat sızdırmaz. Tecrübeleriniz ile aydınlanabiliriz. Güneş ve cereyan(rüzgar) gördükçe sararma yapmaya başlar. Daha çok akvaryum silikonu (şeffaf) tavsiye ederim.
Hocam evet, mastik olarak kullanıyorum. Sıvı çivi zımparalanabilir ve boyanabilir bir ürün, dolayısıyla estetik kaygısı olanlar için de bir problem teşkil edeceğini düşünmüyorum. Ben şu anki görünümünden memnunum fakat sararma yapmaya başlarsa gri renge boyayabilirim.
Bu ürünü kullanmaya yabancı forumlardaki kullanıcıların yorumları nedeni ile karar verdim, uzun yıllardır (10+) kullananlar var ve hiçbir sıkıntı yaşamamışlar. Benim collar masif ahşap olduğundan biraz ağır, o yüzden mukavemeti kuvvetli bir yapıştırıcı tercih etmek istedim. Sıvı çivi de bunu sağlıyor, tam donduğu zaman 350 kg taşıma kapasitesi var. Bahsettiğiniz diğer malzeme hakkında çok bir bilgim yok açıkçası o yüzden yorum yapamayacağım. Her bir malzemenin artıları ve eksileri (maliyet, ısı dayanımı, toksisite, kullanım ömrü vb.) var proje gereksinimlerini değerlendirip en uygun olanı seçmek lazım.
Arçelik 2513D derin dondurucu kullandım, iç genişliği 42,5x42,5x52cm
Inkbird itc310tb termostat
Collar için 25mm kalınlıkta kontraplak 20cm yüksekliği var
İç izolasyon için 2cm ısı yalıtım levhası
Yapıştırmak için silikonize akrilik mastik kullandım
En sonunda ilk kuzuyu yatırdık içeri.
Balkonun kenarında kendi halinde bir keezer oldu.
Her bağlantıya starsan ile giriştim. Şu an kaçak gözükmüyor gibi. İnşallah ilk seferde tuttururum.
Şu an için basınç 8 psi gibi. İyi midir ?
Şu iyidir demek çok zor. Fıçı içi sıcaklığa göre değişiyor ve regülatörler her zaman doğru göstermediğinden deneme yanılma ile bulmak gerekiyor. Ayrıca türe göre de gazlılık fark ettiğinden hedaplama toollarına da bakmak lazım. Ancak zamanla el damağa göre ayarı yapmayı öğreniyor ![]()
Örneğin benim regülatöre göre
APA, IPA gibi Ale türleri için 1 bar = 14.5 PSI , 6 derece civarı. Hafif gazlı ama bana göre uygun.
Lagerlerin tümü için 18 PSI, 6 derece civarı.
Benim düzenim yukarıdaki gibi ama dediğim gibi regülatörün doğru olduğundan emin değilim.
Ben 10 psi üzerine hiç çıkmadım. Gazlandırma aşamasında 8-10 psi, servis aşamasında da genellikle 5-6 psi civarında kullanıyorum.
Kapağın kapanmasını sağlamak amacı ile 15 psi öneriyorum. Sonra istediğiniz basınca düşebilir veya yüksekse zaten kapanır. Kaçak ihtimalleri olarak gördüğüm contalar, bağlantı noktaları veya musluk sorunu. Keza o fıçılar çok temizdir. Conta sorunu olmaz. Ancak sıcaklık kontrolünü sağlamak biraz zor. Hep 2 derece öneriyorum ki sıvı 4 dereceye yakın dursun ve de gazlanabilsin. Metalimsi (koku) alıyorsanız 4 dereceye ulaşmamış demektir. Metalimsi tad ise fazla gazlanma işareti. Yardımcı olabildiysem ne mutlu, yanlışım varsa düzeltiniz.
Servis basıncı için 5-6 PSI a düşünce bira azaldıkça gazlanma düşmüyor mu?
Beni özellikle rahatsız eden bir durum olmadı henüz. Geçen hafta tüp çok azalmıştı diye iyice düşürdüğümde biraz oldu ama. ![]()
@iozuslu ev değiştirince ve içişleri bakanı “bu yeni eve giremez” deyince mecburen ofiste yer açmak zorunda kaldım. Bu duruma alışmak zor tabii ama katlanmak zorundayım…
Yolu düşeni beklerim
Çok üzüldüm senin adına…
Kolaylıklar diliyorum.
Hocam bu dolabın iç ölçülerini paylaşma şansınız var mıdır? İçi kaç tane corny alıyor acaba?
Dolabı maksimuma yakın dolulukta kullanarak 104L hacimde 60 litre bira + 24L soda servis etmeyi başarabildim:
Bu model dolapta ne yazık ki yan yana 2 corny sığmıyor. Ne yaptıysam olduramadım. İç genişlik birkaç santim daha büyük olsa aslında sığacak. Çapraz olarak 2 corny koymak mümkün, diğer çaprazı da 10L’lik 2 tane growler fıçı koyarak değerlendirdim. Bu fıçılar birbirine seri bağlı ve içlerinde aynı parti bira var.
Sol alttaki corny’nin üzerinde 5L’lik bir soda soğutma fıçısı var. Bu fıçı dışarıdaki karbonizasyon kapaklı soda dolu bir corny’e seri bağlı. Bu sayede içerideki soda azaldıkça dışarıdan yenisi geliyor.
Son ekleme olarak da sağ üstteki corny’in kapağını delerek bir thermowell ekledim (60cm 8mm OD Thermowell - Includes Gen3 8mm duotight x 1/4inch Male Bulkhead with Lock Nut / Oring). Termostatın probunu içine salladım, artık dolap gereksiz yere çalışmıyor ve kapağı açıp kapamalarımdan etkilenmiyor. İleride belki içerisine termal iletken gres basabilirim, fakat şimdilik su da iş görüyor.
Dolabın nihai haline ulaştım sanırım. Bu dolabın ölçülerine yakın, fakat iç ölçüsü 4 corny alacak bir dolap bulabilirsem yükseltmeyi düşünebilirim. O zamana kadar bu düzen ile devam ![]()
Selamlar herkese. 1970 leeden kalma tek kapılı midi buzdolabı var. İçindeki küçük dondurucuyu kesip buzdolabının hacmini artırıp 1 fıçı daha eklemeyi düşünüyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı ? Yani dondurucunun alt kısmını kessem sadece sıkıntı olur mu sizce ?