Kit Birasıyla Alakalı Sorularım

Selamlar benim bir kaç sorum olacak

1-Kit birasını berraklaştırmak için fermantasyon bitiminden sonra 48 saat buzdolabında bekletsem herhangi bir sorun olur mu bu şekilde ölü mayaların dibe çökeceğini ve daha berrak bir bira elde edebileceğini duydum?

2-Benim iki adet fermente kovam mevcut fermantasyon bittikten sonra sifon pompa yardımıyla (tortudan ayırmak için) diğer kovama dikkatli şekilde aktarsam birada herhangi bir bozulma durumu yaşar mıyım?

3-Bu kurulumumda sıvı gazlama şekeri kullanmayı deneyimlemek istedim toplu olarak aktarım yapacağım kovada aktarımdan hemen önce sıvı şekeri dibe döksem ve direk şişelemeye geçsem herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?

1 Beğeni

Feementasyon bitince tavsiyem 19. Gün civarı cold crashe alın 2 gün bekletin sonra steril kovaya minimum suda erittiğiniz şekeri önce o kovaya dökün sonra ister sifonle bence hortumla taze birayı şekerli kovaya aktarın bu şekilde homojen blr karışım da olur sonra da şişeleyin, şekeri stile göre ayarlayın, bunn hesaplaması için brewers friendde hesaplayıcı var, parametreleri litre , karbonasyon volume ve mevcut kova ısısı

1 Beğeni

Teşekkür ediyorum sordugun birkaç kişi beni baya korkuttu bu şekilde biranın oksitize olacağını bozulacağına şekeri Kovada değil de tek tek şişelere aktarmam gerektiğini söyledi bana da mantıken sizin anlattığıginiz gibi yapmak mantıklı geldi o zaman aynı sizin soylediginiz gibi yapacağım

1 Beğeni

Selamlar 2 adet fermenterim kovam ve otomatik aktarma sifonum mevcut

Sıvı gazlama şekeri ile gazlama yapmayı planlıyorum

Şekeri aktaracağım kovaya toplu şekilde ekleyip üzerine biramı sifon pompa yardımıyla aktarsam tekrardan herhangi bir karıştırma yapmama gerek kalır mı ve şeker homojen şekilde tüm şişlelere eşit dağılır mı

Sıvı şekeri direk mi dökmeleyim yoksa 200-300 ml su ile mi karıştırmalıyım

Ve ortalama sıvı şekerden kaç ml kullanmam gerekli 50 cL şişe için

1 Beğeni

Sıvı şeker dediğiniz tam olarak nedir?

Kit birasıyla ilgili sorularım diye başlık açmıştınız ben de bu sorunuza cevap yazmıştım, şimdi tekrar bir başlık daha açıp aynı soruyu soruyorsunuz, bu şekilde başlıklar açmaya devam ederseniz bu forum karmançorman olur, konuyu taşıyorum bilginize

2 Beğeni