Maya Bankası Oluşturma ve Starter Hazırlama

Bu daha çok otçul hayvan maması olmuş :slight_smile: Buradan edilen tasarrufu kliniğe verme ihtimaliniz de var :slight_smile:

1 Beğeni

1 kilo sütle kaşar yapım videosu gibi di mi :smiley:

1 Beğeni

Bir litre sütle kaşar yapılmaz mı?

Ya hocam sen iyisini ver bize :slight_smile:
Gerçi forumda bir yerlerde Barf tarifi olacaktı @FAtE @BoBo ???

2 Beğeni

Tam onun gibi olmuş, bu işlerin biraz yakınında biri olarak söyleyebilirim ki, iyi mamadan uzaklaşılan her an kliniğe biraz daha yaklaşılıyor. :slight_smile:

Maç bitsin, bakayım o konuya ama barf işi biraz maliyetli korkarım…

etin kilosu kaç para olmuş hocam etme :smiley:

Abi benim de kedim var, hazır mama kullanıyorum :smiley: ama besi ya da süt rasyonu istersen hemen çözelim :smiley:
Hem malt posaları da değerlenir :smiley:

niyet edince yapılır bence abi

işte dev hizmet

3 Beğeni

Yalnız peynir fena değil

1 Beğeni

Yapılır 100 gram çıkar :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Beğeni

Son çoğaltığım 34/70 donmak bilmiyor. Belliki el terazi göz kantar derken gliserini fazla kaçırmışım :slight_smile: . Kurtarmak için 6 tüpü 8 tüpe üleştirerek üzerine su katayım diyorum. Sizce sacmaliyor muyum? Her türlü tavsiyeye açığım.

Sonuçta donması mı önemli, sıcaklığı mı? Mesela -18°C’ye geldikten sonra ha donmuş ha donmamış farkeder mi?

3 Beğeni

Çok doğru, sonuçta o mayanın fiziksel olarak donmuş olması değil, düşük sıcaklıkta kalması önemli.

3 Beğeni

OLY-217 American Farmhouse Blend evde çoğaltılabiliyor muydu? Bilgisi / deneyimi olan?

Sanırım blend olduğu için olmaz.

1 Beğeni

Doğru diyorsunuz ama bunu yazdıktan sonra bana gelenin de çoğaltılıp geldiğini hatırladım. :slight_smile: Ben de demeyeyim makalım ne olacak.

Daha önce çoğaltığım ve uzun zamandır dolapta bekleyen w34/70 lerden bir şişe küflenmiş birinin de rengi baya koyulaşmış. Bunları kullanmayayım diyorum. Diğer iki şişeyi tekrar çevirip kullansam mı acaba? Koku da falan bi değişiklik yok hiç birinde.

2 Beğeni

En soldaki gayet güzel görünüyor oradan çoğaltıp yürürsün.

3 Beğeni