Koklayın Alpay bey, makulse starter hazırlayın.
Küflü olanı dök, riske girme. Diğerlerini kokla, maya dışında beğenmediğin bir koku varsa dök. Bende buzdolabında uzun süre bekleyen yıkanmış mayaları kokladığımda kokusu kötü gelmiyorsa hep kullandım. Hiçbir problem yaşamadım. Çoğaltacaksan, çoğalttıktan sonra yine bir kokla.
Bu arada bunların hepsi aynı kovadan değil sanırım. Koyu renkli olan başka kova olsa gerek. Çünkü yıkamadan sonra renk değişimi olmaz.
İçinde küf oluşmamıştı ama renk değişikliği yaşadım bende benzer durumda. Koku çok belirleyiciydi ama. Koyu renkli olanlar bildiğin sirke gibi kokuyorlardı, ne yazık ki çöp. Görsel sıkıntısı olmayan ve koku problemi olmayanları saklamaya aldım ama zorda kalmadıkça kullanıp riske girmeyi düşünmem açıkçası.
Merhaba,
Hefeweißbier - Unsere Biere - Weihenstephaner - Die älteste Brauerei der Welt bu bira dibindeki mayayı çoğaltmayı düşünüyorum mümkünmü hocalarım dibindeki maya şişeleme mayasımıdır yoksa buğday mayasımıdır birde pastörize olma ihtimali varmı
Weihen şişeleme aşamasında lager maya kullanıyor o yüzden şişe dibinden maya çoğaltmak mantıklı değil.
Lager biraları mayalamak için kullanılırmı bu maya
Türkiye bulunan hangi biralardan maya çoğaltılabilir
Schneider tavsiye ederim buğday mayası için.
Nerde bulunur hocam başka hangi biralardan alınır
Metro gross marketlerde vardı Schneider
Merhaba,
Maya çoğaltma yapıldığında ve 48 saat tamamlandığında nasıl bir koku beklenir. Hafif alkol kokusumu yoksa direk maya kokusu mu?
Beklenen maya kokması, çünkü besin ve oksijen varlığında mayaların alkol üretmesi değil daha fazla çoğalması beklenir.
Kuru maya koyacağımız tüpleri normal (düdüklü olmayan) tencerede kaynatmamız yeterli olur mu?
Kişisel kanaatim ve deneyimlerim bu dediğinin olacağı yönünde Mesutçuğum.
Biraz daha pahalıydı yanlış kalmamışsa aklımda, steril olarak satılan tüpler de vardı.
Elimdekileri sanite edeceğim abi şimdilik. Alacağım zaman aklımda olsun steril olanlardan alayım.
Elimde gliserin olmadığı için
yaklaşık 1 haftadır erlende,
+4 derecede buzdolabında,
alüminyum folyo ile kapatılmış şekilde bekleyen,
48 saat döndürülmüş,
Kötü kokusu olmayan us-05 mayayı falcon tüpe almamda sakınca var mı?
Yok.
Benim epey bir mayam bahsettiğiniz koşullarda duruyor zaten.
Gliserinlemek buzlukta ve daha düşük ısılarda saklamak için başvurulan bir yöntem.
Teşekkürler bilgi için. Gönül rahatlığıyla evdekilerden uzağa buzluğa koyabileceğim
Hocam yanlış anlaşılmamıştır umarım, buzluğa koyabilmek için gliserin gerekli. Sanırım daha önce yoktu ama şuanda elinizde gliserin mevcut.
Yanlış anlamadım dikkatiniz için teşekkürler. Gliserin olmadığı için koyamamıştım buzluğa ama şu anda tedarik ettim. Mayanın bozulmadığını da öğrendiğim için gönlüm rahat buzluğa koyabileceğime sevindim.