Valla yukarıdaki detayda bir reçete uygulama şansım olması imkansız, olduka detaylı gözüktü, ben kendimce daha basit bir reçete oluşturacağım, yayınlayıp sizlerin fikrini de aldıktan sonra hala düşünürseniz elbette
Benim de kovada şu an @menegin in yaptığı denemelerden motivasyon aldığım kabaklı bira var. Paylaşmak isterim seve seve…
Bence toplaşıp Engine gidelim
Ben de hiç kabaklı bira içmedim benle de paylaşabilirsiniz ahaha
Bu ne harika bir fikir.
Sizinki ile karşılaştırmak benim için de harika deneyim olur
aaaa bi liste daha
Red-X maltı özellikle renk etkisi için mi seçtiniz acaba? Bu malt nedir diye bakınırken bir yerde de Munich malt benzeri bir katkıda bulunur diye de okudum (belki de yanlış yorumladım). Sizden esinlenmek ama 1-1 aynısını yapmamak için başka tariflere bakmaya başladım, baktıklarımda red-x malta rastlamadım, ağırlık Maris veya Pale sonrası Munich/Vienna ve Caramel maltlar. Red-X’i seçtiğinize göre bir bildiğiniz vardır diye merak ettim
David heath YouTube reçetesinde 80-100% pale, 3-5% kristal, 5-20% esmer şeker, İngiliz şerbetçiotu ve İngiliz mayası diyor
Bir sonraki kaynamaya sözüm olsun. Bu batch için kontenjan doldu😅
Benimde TT ye geçtiğimde 4.yada 5.biram imperial stouttu 1 yıl beklemesi zor oluyor. Yapacağınız biranın en az 1 yıl beklemesi gerektiğini düşünerek yapın bence.
Munich malt benzerliğini ben de okudum. Hayır, sonuçta barleywine in renk saklası geniş. Munich malt benzerliğinin yanında “Damakta bıraktığı güçlü tatlara çarkıfelek meyvesi ve meyve aromaları eşlik eder.” notuna istinaden ekledim.
O olur, kargo falan beklemeyin benden. 1 sene sürüyor o azmi kendimde bulmam.
Bir sonraki buluşma Antep’te mi yoksa?
Samandağı buluşmaları favorim…
O bana daha da uygun ama seni duyuramıyoruz pek
Bu sefer tedbirli geleceğiz artık mecburen.