Neden Hava Kilidinde Hareket Yok?

Basınç başladıysa fermantasyon da başlamıştır. Başlangıçta düşük oksijen ve buz küplerinden dolayı fermantasyon yavaş seyrediyor gibi görünüyor. Krausen yakında oluşacaktır. Kaçak yoksa gaz çıkışı da başlar.

2 Beğeni

Basınç ibaresi yok hiç hocam. Elimle basınca kovaya var bunuda kaçak kontrolü için yaptığımda test ettim

Anladım. Ben bu gibi durumlarda sıcaklığı 2 derece kadar arttırıp beklemeyi tercih ediyorum. Eğer mayalardan eminsem pek şüphe duymuyorum biramdan.

Evet bu gün 22 derecede ikiside başladı. Yalnız şöyle bir durum yaşadım. Termometrem var problu. Probunu fermanter kovasının yan tarafına yapıştırdım üzerinede strafor yapıştırdım iyi okusun diye. Termometre 20.5 gösteriyordu teyit etmek için daldırma termometre ile mayşe sıcaklığı ölçtüm 18.5 çıkmıştı çok garip şekilde

Normal bir durum. Her ne kadar strafor yapıştırsanız da, dış ortam sıcaklığının etkisi fazla oluyor. Ayrıca plastik olan kova malzemesinin de ısı iletim katsayısının düşüklüğü ölçümü olumsuz etkilemektedir. Eğer imkânınız varsa, paslanmaz termowell vb. bir aparat ile kova içine monte ederek dış ortamdan izole ederseniz, ölçüm daha doğru olacaktır.

1 Beğeni