Oradan Buradan Taşınanlar

Bu arada şerbetçi otunun kullanılabilirliğinden bahsetmişsin. Belirttim yine söyleyecem. Fidanlar büyüdüğünde eğer tohumdan yetiştirmişsen kozalak verenler ve vermeyenler olur. Dişi erkek ayırımı yapılır. Kozalak vermeyenler işe yaramaz. Dişi fidanlardaki türü öğrenmek için de numune göndermemiz gerekiyor. Ben yapmadım benim için aroma vermesi yeter. Dalından koparıp kullanınca baskın şot aroma vermesi bana yetti.

Lütfen saygılı yazalım. Rica değil uyarıdır.

1 Beğeni

Forumun peygamberi gibi hisseden arkadaşlar ilkelliğe ya da gelenekselliğe biraz karşılar. Ben samandağında yaşıyorum burada 200 yıldır adamlar nar şarabını vahşi maya ya da ekşi maya (hamur, nohut) ile mayalıyorlar. Hadi bunlara da karışalım.

Saygıda kusur mu ettim? Ağır bir söylemde bulunmadım bir laf için üstüme bu kadar gelinmesi normal mi?

Kusura bakmayın. Başlığın içinde “sorular” geçtiği ve yaklaşık 400 mesaj öncesine atıf yapıp direkt alıntı yapmadığınız İçin anlamamızı da hoş görmeniz lazım.
Bizim buradaki amacımız “ben yaptım oldu”dan daha çok, akademiden alışık olduğumuz materyal-metod ve sonuçlarıyla argumanı sunmak. Bu olmadığı sürece olaylar subjektif önermeler şeklinde kalıyor.
Yobaz gibi göründüğüm İçin üzüldüm ama fazla liberallik zaten bu duruma getirdi bizi.
Ps: Samandağ oldukça sevdiğimiz bir yerdir. Müsait olduğunuz bir vakitte MKÜye kahve içmeye beklerim.

6 Beğeni
4 Beğeni

Tencere tava kullanılmasını destekleyen biri makine kullanılmasını destekleyen birine yobaz mı demiş. Hmm…

Yok makine kullanan birisi kullanmayanı çömez olarak görmüş. Bu yaklaşıma sitem ettim. :blush:

Forum kurallarını okudum. Ama bir insanın üstüne saçma bir konu üzerinden baskı yapmak da kural dışı değil mi?

Benim için konu kapandı dostum eyvallah.

1 Beğeni

Dostum sende körükleme istersen konuyu. Amma uzadı ya. @Okurtman’ın söylediğini bende @Msk gibi kaçırmıştım. İlk mesajla birlikte okuyunca herşey gayet net daha söylenecek birşey yok.

Beyefendi sizi kim çömez olarak görmüş? Bunu nereden çıkardınız?
Elektrikli otomatik makinelerin kullanım kolaylığından bahsettim sadece ki buna neden bu kadar karşı çıktınız anlamıyorum.
Sizi kimsenin tanımadığı bir ortamda neden özellikle size yüklenelim? Yazdığınız dayanaksız bilgilere ithafen yapılan yorumlar.
Bu arada TDK da çömez anlamına baktım. İlk anlamı medrese öğrencisi, mecazi anlamı da “usta olarak kabul edilen birinin kendi işini, uğraşını öğreterek yetiştirdiği, ustasının açtığı yoldan giden kimse.” Bu minvalde ben dahil buradaki çoğu kişi çömez.
Size kusura bakmayın dedim. Bi kahve içelim barışalım dedim. Yanlış anlaşılmışsınız dedim. Bi tek çömez demedim.

sonraki mesajlar ilk mesajın bağlamından kopmuş durumda. söylenecek bir şeyler olduğunu düşündüğüm için yazıyorum. hatta daha da var ama konu uzamasın diye söylemiyorum.

1 Beğeni

Hocam konuya yorum yaptım yorumumda birden çok konu vardı. Ama nedense cımbız gibi sadece ‘bana göre makineye gerek yok’ cümlesi alındı. Kahve davetinize elbette iştirak ederim fakat beni sıkıntıya sokan bu kadar sert, ısrarcı ve üstünde durularak makine konusunda baskıcı olunması.

1 Beğeni

Yani zaten bulunduğum sistemi de anlattım. Elektirikli ocak, tencere, serpantin, tahlite ve filtrelemede kullandığım pompa, süzgeç sepet vs. Bunu söylememe rağmen üstünde çok duruldu. Kimisi tencere tavacı tabirini kullandı. Neyse… Kim birasını nerede ve ne ile isterse yapsın. Hamur mayasıyla bira yapanlar var. Yorum yapmaktan başka birşey gelmez elden. Teşekkürler.

Valla ikidir bayıyor bu doğrucu muhabbetler beni.

Günümüzde peki; internet ortamında web sayfası halinde kullanıcıların bir konuda tartıştığı, soru sorduğu, çözüm aradığı veya bilgilendirmelerde bulunduğu bir tartışma platformudur.

O halde buraya yazılan herşey %100 doğru olmak zorunda değil tartışılır fikirler beyan edilir ortak karara bağlanılabiliyorsa bağlanır. Yoksa herkes düşündüğünü düşünmeye devam eder. Okuyanda muhasebesini kendi yapar kendi doğrusunu bulur.

Burası ansiklopedi mi, yanlış görülen birşey zinhar olmaz, yazılamaz, beyan edilemez olsun. İyisimi yazılanlara moderatör onay şartı getirelim madem tertemiz kimsenin vakti gereksiz tartışmalarca meşgul olmaz.

Evet aynı şekilde insanlara da daha fazla yazma minvalinde müdahelede bulunmak yersiz olur forum ortamlarında, değil mi.

2 Beğeni

Mesela…

1 Beğeni

Konuşma hakkını kısıtlamayla yanlış bilgi verme ihtimali aynı şey değil.

O zaman tüm biraların 80 derecede mayleşenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yeni başlayan herkese tavsiye ederim. Oldu mu ?

2 Beğeni

Konuşma hakkını söylemle kısıtlamak nasıl mümkün olabilir. Kısıtlama adı üstünde yaptırımla olur. Moderatör sessize alır vs. Ben orada son dönemde forumda gördüğüm iki gereksiz tartışma sürecinde konunun uzamasına katkı yapacak nitelikteki mesajınız için körüklemeyelim dedim. Telkinde bulunuyorum. Aynı şey değil.

Bu dediğinizi diyebilirsiniz, sorgulayacak gerekirse düzeltecek bir sürü arkadaşta çıkar. Neye istinaden bunu söylüyorsunuz diye. Bu çok bilinen bir konu ama belki bilmediğimiz farkında olmadığımız, doğru olduğunu sandığımız ama yanlış olduğu ortaya çıkacak birşey söylediniz belki. Fikirler ortaya çıkıp tartışılacak ki bir adım öteye gidebilelim. Yoksa koyalım şuraya en bilinen brewing kitaplarını herkes açıp oradan okusun olsun bitsin.

2 Beğeni