Reçetem Olur Musun?

Kırarak kullanırsanız daha iyi olur ama aslında saison da biber tadı mayadan gelir.

Bazı tariflerde karabiber olduğu için denemek istemiştim. Çok teşekkürler

1 Beğeni

Stella Artois birada Saaz kullanmışlar. Reçete nasıldır yaklaşık olarak

Belçika birası ve lager olunca benim aklıma pilsner baz malt (%90 civarında) % 5 civarında buğday ezmesi bulamazsan aşurelik buğdayı tavada 3-5 dk kadar kavurmak, % 5 de inver şeker, bulamazsan sofra şekeri aklıma geliyor. Mümkünse çek lager maya, first wort saaz, son 15 dk saaz, hatta biraz aromatik olsun dersen whirlpool saaz. 20-23 ibu ayarladın mı bitti gitti :wink: Daha da olmadı reçeteye de dökebilirim, sen eldeki maltları ve olanakları söyle yeter.

4 Beğeni

Emtahın böyle bir reçetesi var muhtemelen bunu yapacam. Geçen o birayı içşnce aklım karıştı

3 Beğeni

Oldukça güzel reçete ama bu çek lager. Stella artois gibi dediğin için ben kendi yorumumu kattım.

Stella artoise benim dokunuşum böyle olurdu;

4 Beğeni

Selos Adonis çok iyi :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

1 Beğeni

Peki bu reçeteye Kraliçenin Askerleri ne derler?

5 Beğeni

20 gün az.
Yazık edersin biraya.
Maris yok.

1 Beğeni

Sanırım şu :wink:

6 Beğeni

Ne diyeyim canım çekti, sıraya aldım :slight_smile:

2 Beğeni

Kaynattım zaten Cumartesi günü :slight_smile:

3 Beğeni

“Burada hazır kaynatılmışı var…”
Diyalog tanıdık geldi :slight_smile:

3 Beğeni

Hazır kaynatılmışlara talibiz :slight_smile:

3 Beğeni

Olur olur. Kral hazretleri bile kafaya diker bunu.

1 Beğeni

Nuhnebiden kalma cararye buldum dolapta, şöyle bir reçetede kullandım, hic dunkelweizen’i cararye ile yapan var mı, nasıl olur?

2 Beğeni

Almanlara sorunca olmuyor, ama kendileri dunkel yapıp koyu olunca bu schwarzbier oldu diyor :wink:
O yüzden rahat ol. Ben dunkel weizen de kızıl çavdar kullanmıştım, hatta ödül aldı reçete :slight_smile:

2 Beğeni

recipe.pdf (864.6 KB)
Sevgili @menegin sağolsun eldeki malzemelere göre şöyle bir fikir verdi.

2 Beğeni

Yoo, ben öyle bir şey yapmadım. Şekerin ne işi var orada?

2 Beğeni

Keşke esp yapsaydın😁

1 Beğeni