Şaraplık Üzümden Kültür Mayasıyla Adım Adım Şarap Yapımı

Madem 20 şişe şarabı var bu durumda ben şarap takası yaparım, şarap+bira yolluyorum :slight_smile: Ankaradan abim yollar da onu alkolsüz bırakırmıyız hiç…

Aman abicim yapma öyle bir şey… Zaetten çok mahcubum, mağduriyeti artırmanın bir anlamı yok durduk yerde. :slight_smile:

@FAtE den 2022 Şiraz.
Meyvelerden kiraz, üzümlerden Şiraz mıydı :slight_smile: ellerine sağlık, çok güzel…

5 Beğeni

En son geçen sene buraya bunu yazmışım. O şaraplardan kırmızı olanı çok basit bir sofra şarabı haline geldi. İçimi hafif ve gövdesiz.

Armut şarabı bi halta benzemedi lavaboyu boyladı.

Elma şarabı ise hiç beklemediğim kadar iyi oldu. Yanlış hatırlamıyorsam 1008ler civarında pms atıp bitirmiştim süreci. Şişede beklerken çok hafif gazlanıyor gibi olsada bardağa aldığımda uçuyor onlar. Hafif tatlı, elmanın hissedildiği, alkol tadının gelmediği, beyaz şarabı andıran çok hoş içimli bir içecek oldu. Bu sene güzel bir elmayla tekrar yapmayı düşünüyorum.

Bardağı idare edin :slight_smile:

8 Beğeni

Üzüm patlatmanin en hızlı ve en pratik yolu nedir acaba, hangi mutfak ekipmanı kullanilabilir

Matkap ve bıçaklı bir matkap ucu. Bu iş için dolaptan 2. El kullanacağınız bir matkap alabilirsiniz. Başlık bulamazsanız ben size buradaki tornacıda yaptırır yollarım.

Benim her sene pms kullanmam deyip sonucunda da oksitli şarap elde etmem gibi. Bu sene en kaliteli maya ve en kaliteli üzümlerden yapmayı düşünüyorum pms kullanacağım.

Kaliteli üzüm benimde hayalim ama her sene az miktarlarla yaptığım için ne gönderen çıkıyor ne de benim il değiştirip gidip almama değmiyor.

Bu sene istanbul içinde bir üzüm organizasyonu olur mu acaba ?

İstanbul’u bilmem ama ben karadeniz, Erzincan, Erzurum taraflarına gidiyorum orada kaliteli öküzgözü buluyorum. Geçen sene burada barburi çok pahallıydı bu sene kaliteli ve iyi fiyat bulabilirsem çok iyi şaraplar yapacağım

Geçen sene 2 arkadaşa şehirlerarası otobüs ile sandıklarla üzüm yolladım. Maksat 40 lt kadar şarap yapmak. 60 kilo üzüm yetiyor. :smiling_face:

Sen Ankara’da değilmiydin :smiley:

yok abi ya İstanbul denen yokluk yuvasındayım :smiley:
bu sene üzüm için Ankara’ya mı gelsem :slight_smile:

İstanbul’da üzüm bulamaman garip. Biz Bozcaada’dan bile üzüm bulup getirttik.

Abi ben anca 20-30 kg ürün alabilirim. O miktarları kimse göndermiyor haklı olarak.

Bazı otobüs firmaları alıyor. Bagaj boş gidiyorsa 300-400 liraya gönderim oluyor. Dediğim gibi ben bu sene kafayı taktım çok özeneceğim. En son hatay buluşmasında şarabıma okside dediler :sweat_smile: bu sene pms ve özel mayalarla yapacağım.

Merhaba, elimde yaklasık 20 ad boş kırmızı şarap şişesi var, ihtiyacı olana verebilirim, istanbul, kavacık

Sezonumuz geliyor yapicaz mi bu senede @Ozerrock @menegin

3 Beğeni

Harun aceleye geldi sana söyleme fırsatım olmadı kusuruma bakma ama ben chardonnay ve merlot buldum tirede onları aldım. Aynı bağda yaklaşık 10 gün sonra cabernet sauvignon da varmış, eğer düşünürsen konuşalım

2 Beğeni

Ben kaliteli üzüm arıyorum Antakya taraflarında nereye gittiysem şaraplık yok r*kı için var diyorlar. Şehir dışından otobüslerle 200 kg alacam bu sene.

ben bu sene bu markanın en eko modeli olanı var onu kullandım, bu sene diyorum ama tarih itibari ile dün…
kesinlikle iş görüyor.

1 Beğeni