Hmmm bu bana göre değil, sadece iki malt mı?
Bir saattir fıçıda içimi rahat ve keyifli olacak ne yapsam diye bakıp duruyordum, Keller mi, Kölch mü, Cream ale mi derken paylaşımını gördüm…Malzemeler kolay ve elimde var, evrene güzel bir enerji vermişim sanki tam istediğim gibi bir reçete önüme gelirverdi Yine yeniden teşekkürler
Tam da eski defterleri açtığım günlerde gelen bu tarif bana da ilhan oldu. Ve fakat lakin malzeme konusunda biraz ıkıntı yaşayınca Vienna ile denemeye karar verdim.
Kediköy’ün sitesini incelediğimde pale ale malta ilave carapils konduğunu ve şerbetçiotunun başlangıç acılığının magnum ile yapıldığını gördüm. Carapils, pale ale veya ipalar için istenen seviyede kristal malt değil bana göre. Zaten alt sınır olan 9.8 ebc nin çok altında renge sahip olacağını düşünüyorum. Illaki güzel bira olacaktır ama bence daha koyu bir karamel malt kullanmak gerekirdi.
Teşekkür ederim bilgi için, tam tahılı seviyorum ama çok yer yok, keşke olsaydı da ana maltlardan stok yapıp sizlerin tariflerini deneyebilseydim.çok açık renkli bir bira olmuştu, bir dahaki sefere sizin tarife yaklaşmak için modifiye edeceğim.
İpalarda, pale alelerde vb esterler istenmez, şerbetçiotlarından gelen tat, koku ve aromalar istenir, mayadan bir katkı beklenmez ve de istenmez, bu açıdan gidip örneğin belçika biralarını basınç altında yapmazsın ya da buğday
2 kere kaynattım bu birayı. Benim baktığım tariflerde de hep acılık için ilk şerbetçiotu Magnumdu. Caramunich3 kullanmıştım pale ile birlikte.
Pale malt tek başına biraz yetersiz kalıyor, biraz Vienna ile desteklenince daha keyifli olur sanki, kendim için bu şekilde yorumlamıştım. Afiyet olsun.
Fıçıda fermantasyon yaptığın için olmuştur diye düşünmüştüm, basınç altında fermantasyon ile çabuk oluyor diye okuyorum, bu yöntemi bir kez denedim benden kayanklı başarılı olamamıştım zaten, acemisiyim denediğin yöntemin
Haklısın ama bulunduğu ortam 15 ⁰C olunca maya çok zorlandı ve dün fıçıyı eve çıkarınca tekrar aktif çalışmaya başladı. Yoksa 1030 da takılmıştı. Tadı güzeldi ama tam bitmesini beklemek lazım.