Ay hepten bunadı bazıları…
Selamlar, benim benzer bir sorunum olduğu için bu konuya yazıyorum.
Şiseleme şekerini bir miktar kaynar suda eritip soğuttum. Soğuyan sekerli suyu ve fermantasyonu tamamlanmış mayşeyi 2. Kovaya aktardım ve şişeledim.
Şişelemeyi bitirdiğimde kovanın dibinde kristalize olmuş sekerlerin kaldığını farkettim. Yani şekerli su homojen bir şekilde karışmamış.
Biraları az miktar şeker şişelemiş olabilirim. Maltbox buğday kitini kurmuştum.
Şişeleri açıp kesme şeker atmam gerekir mi sizce?
Bir de açtıktan sonra aynı kapakları mi kullanacağım?
Merhaba, şişeleri açıp şeker eklemek daha kötü sonuçlar doğurabilir. Muhtemelen aşırı doymuş çözelti hazırladınız ve soğutunca bir miktar şeker çökeldi ve siz fark etmediniz, kaldı ki fazla şekerin çökeldiğini sanmam, bence hiç karışmayın…
Bence de şişede daha uzun süre bekleyerek sorunu çözebilirsiniz.
Teşekkürler, 9. Günde denedim, gazlanma fena değildi.
Çok ilgimi çekti, hiç duymadım ve rastlamadım şeker eritmeye ancak çok pratik bir yöntem gibi geldi bana. Bu yöntemi deneyeceğim.
Merhaba,
Gazlanma Problemi Hk.
3 Kasım’da şişelediğim, 3kglık Maltbox Tripel
kiti 1 kg şekerle kurdum 20 litre. BE-256 maya ile.
OG-1065 , FG-1006 14 gün de tamamlandı ölçüm aldım. 33 lüktü şişelerim 750/360 tek şeker ile Şişeledikten sonra oda sıcaklığı 15 derecenin altına düştü ve bu yüzden gazlanmadı diye tahmin ediyorum.
Şişeleri ters düz edip sıcaklığı 22-23 dereceye çıkardım 10 gün oldu yine gazlanmadı .
Sorum şu :
Şişelere maya eklemek gerekir mi, nasıl yapılmalı. Maya uyandırıp şırınga ile eklemek aklıma geldi.
Kendi mayası BE-256 idi elimde US-05 maya var uygun mudur.
Belçika biralarını 10 gün sonra içmek biraya yazık etmektir
3 Kasım’da şişeledim. Gazlanmadığını anladıktan sonra ters-düz edip ısıyı arttırdıktan sonra 10 gün bekledim. Şişeledikten 10 gün sonra içmedim yani
Oda sıcaklığından daha yüksek sıcaklıkta 1 ay içinde gazlanacağını düşünüyorum. Soguktan sıcağa getirip 10 gün bekledikten sonra gazlanma üzerine ufak da olsa bi fark var mıydı ?